<<< Vissza

Fél téglával ütötte vendégét

2004. február 20.

Az elmúlt pénteken egy szentesi férfi látogatta meg volt élettársát annak lakásán. A férfi és nő között anyagi jellegű vita alakult ki, melynek végén az úr a tartozását nem akarta kiegyenlíteni, és fizetés nélkül távozott a lakásból. Később a nő elment a férfi lakhelyére és tovább követelte a pénzt, majd, hogy mondandójának kellő nyomatékot adjon, felkapta a konyhában heverő kést és megszúrta a férfit, aki a kezén sérült meg. Szerencsére 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A szurkáló nő ellen önbíráskodás büntette miatt folyik az eljárás, amiért akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Ha problémájával előbb a rendőrséghez fordul, valószínűleg érvényt tudott volna szerezni anyagi követeléseinek.

A kerékpártolvajok az elmúlt hetekben meglepték egy párszor a nyomozókat az elkövetés módjával, ám mostanra már annyira elszemtelenkedtek, hogy az már túlzás. A legújabb módi szerint a lépcsőházak alagsorában a nyitott tároló ablakon bemásznak és onnan adogatják ki a bringákat társaiknak. Természetesen mindezt teljesen feltűnésmentesen teszik, így okozva bosszúságot a tulajdonosoknak.

Ami mozdítható az eltűnik a Mentettrét-Kistőke-Nagytőke által határolt területről és az ott lévő, őrizetlenül hagyott tanyákból. Legutóbb 30 mázsa kukoricát, tévét, fúrógépet vittek el a tolvajok.

Garázdaság miatt indult eljárás egy szentesi férfi ellen, aki az egyik februári hétvégén helyi sörözőben hangoskodott, majd a szórakozóhely előtt is folytatta a kiabálást. Később vissza szeretett volna térni a sörözőbe, ám oda már nem engedték be viselkedése miatt. A férfi ezt zokon vette és nemtetszésének hangot adva a bejárati ajtó üvegét ököllel betörte. Be nem engedték, a kezét elvágta, ráadásul eljárást indított ellene a rendőrség.

Fábiánsebestyénen egy férfi indult dolgozni a munkahelyére, a cég parkolójába állt be autójával, ám valakinek mégis szúrhatta a szemét a jármű, mert az autót maró folyadékkal locsolták le. A kár eléri a 80 ezer forintot.

A MÁV sérelmére egyre több tűzoltó-készüléket lopnak el ismeretlenek. Az elmúlt egy hónapban 20-30 készülék tűnt el, ami azért lehet veszélyes, mert katasztrófa helyzetben létfontosságúak lehetnek ezek a készülékek. A rendőrség kéri, hogy akinek megvételre ajánlanak fel a MÁV logójával ellátott tűzoltó-készülékek közül, az értesítse a helyi rendőrkapitányságot. Zárásként pedig egy másik zűrös férfi-nő kapcsolatról. Szombaton egy férfi meglátogatta volt párját, eddig tisztázatlan okból. Szó szót követett, majd vita alakult ki, mely során a hölgy a férfinek rontott, megütötte azt, majd egy fél téglával úgy homlokon vágta, hogy a látogató bőre felrepedt. A nő ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség.

H. V.


<<< Vissza