<<< Vissza

Dr. Papp László Sportcsarnok

2004. február 20.

 
Dr. Dóczi Margit és Pap Imre 2001-ben önálló képviselői indítvánnyal fordult az önkormányzathoz. Javaslatuk alapján a képviselő-testület tárgyalta a sportcsarnok elnevezésére vonatkozó előterjesztést, mely szerint dr. Papp László olimpiai ezüstérmes birkózó nevét vegye fel az intézmény. Ekkor hozott határozatában az önkormányzat az örökösök előzetes hozzájárulásához és kerek évfordulóhoz kötötte végleges döntését. A kiemelkedő sportoló fia, ifjabb dr. Papp László, mint legközelebbi hozzátartozó, örömmel adta hozzájárulását a megtisztelő tervhez. A Szentes Városért Civil Fórum ügyvivő testülete tavaly októberben kelt levelében megerősítette a korábbi kezdeményezést. Leírták, dr. Papp László élete és munkássága, a sport területén elért eredményei példaértékűek.

A képviselő-testület január 23-án szinte egyhangúan, (20:2 arányban) arról döntött, hogy a városi sportcsarnok dr. Papp László nevét veszi fel. Ezzel a több évre visszatekintő kezdeményezés eredményesen zárult.

Az emléktábla leleplezésével egybekötött avatási ünnepség tervezett időpontja május hónap (az időpont még változhat). Szeretnénk, ha az egész város ünnepe lenne, miként volt 1937-ben, amikor Lőrinc Márton olimpiai bajnok és dr. Papp László elültette az olimpiai tölgyfacsemetét. Korabeli feljegyzések és fotók azt tanúsítják, hogy az olimpikonok a MÁV pályaudvarról diadalmenetben vonultak az Erzsébet téri ünnepségre.

A város vezetése, a Civil Fórum és az emlékbizottság, az avatási ünnepséget emlékezetessé és méltóvá kívánja tenni. Terveink szerint az avató beszédet dr. Hegedűs Csaba a Magyar Birkózószövetség elnöke, olimpiai és kétszeres Európa-bajnok birkózó, az ünnepi beszédet Szirbik Imre polgármester tartja. A Petőfi Sándor Általános Iskola ad ünnepi műsort. Dr. Papp László tiszteletére a Ferencváros birkózói (a klub tagja és vezetője volt haláláig) gálaműsort adnak. A résztvevők megkoszorúzzák a Petőfi Sándor Általános Iskola előtt álló olimpiai tölgyfát.

Az avatásig ismertetni kívánjuk dr. Papp László életútját, városhoz kötődését, sporteredményeit. Mindezt a médiában, vetélkedőn és vándorkiállításon.

Az emléktábla - Máté István szobrászművész alkotása - közadakozásból készül, ezzel mintegy szimbolizálva a város akaratát és érzelmi azonosulását. Ezért azt kérjük, aki a célokkal egyetért és anyagi helyzete megengedi, hozzájárulását a Kereskedelmi és Hitelbank Szentesi Fiókjának 10402836-28351687-00000000 számlájára utalja át. A támogató szándék csekken is teljesíthető, ami a Szabadidős Sportklub Tóth József utcai irodájában szerezhető be.

Ugyanitt vásárolhatja meg az 50 forint értékben kibocsátásra kerülő támogatási jegyet is, szerdán délután 3 és 5 óra között.

Kérjük azokat, akik tisztelik dr. Papp László emlékét, támogassák törekvéseinket ötleteikkel, javaslataikkal, személyes vagy egyéb hozzájárulásukkal. Számítunk a város sporttársadalmára, a városban élő birkózókra is. Hívható telefonszámok: 63-314-399, 06-30-468-8769, 06-70-268-8008

Léhi Gábor a Civil Fórum ügyvezető testületének tagja,
dr. Kis-Tóth Tihamér az emlékbizottság elnöke


<<< Vissza