<<< Vissza

A kazánt is ellopták...

2004. február 13.

 
Meglepő tárgyakat vittek magukkal a tolvajok az elmúlt hétvégén. Egy nagytőkei tanyából kazánt loptak el a tettesek, míg a Dózsa-háznál lévő kanyarban egy jelzőtáblát húzott ki valaki a földből és vitte magával.

Két leány diszkóba indult az elmúlt héten Szentesen. A táskájukban személyes irataikkal és mobiltelefonnal felszerelkezve érkeztek a helyi szórakozóhelyre, ahol aztán néhány órával később mindenüket ellopták. Egy másik hölgy is pórul járt, neki szintén a táskáját vitte el valaki. A nő a gyermekéért ment az óvodába, csak néhány percre lépett be a kicsiért, gondolta ennyi idő alatt senki nem viszi el a táskáját, amit felakasztva a kerékpáron hagyott. Tévedett, így mos személyes iratain kívül gyermeki papírjait is újracsináltathatja, összesen tizenkét okiratot loptak el tőle, nem is beszélve az arany nyakláncról, ami szintén a táskában volt.

Egy héttel ezelőtt tűnt el otthonról egy 13 éves nagymágocsi lány, akit napokig keresett a rendőrség. A lány végül kedden előkerült, a vizsgálat során pedig kiderült, hogy ez alatt a pár nap alatt sérelmére bűncselekményt követtek el.

Érdekes kerékpárlopás történt a Drahos utcában. Három kerékpár volt összezárva egy lakattal, ám ez sem tántorította el a tolvajt szándékától, levágta a lakatot és mindhárom (!) bringát magával vitte...

Az elmúlt héten beszámoltunk róla, hogy egy derekegyházi fiatalembert fogott el a rendőrség, mert a férfi segédmotort lopott az Árpád utcában. Nos, a vizsgálatok során kiderült, hogy a gyanúsított további tíz kerékpár eltulajdonításával hozható kapcsolatba. Fájó, de valószínű, hogy a biciklik "maradványait" már csak a tűzoltók segítségével lehet előkeríteni a Kurcából...

Egy parkoló autó szélvédőjét törték be két nappal ezelőtt a Dózsa György utcában. A tettest egy ülés előtt hagyott kosár és a benne lévő pénztárca sarkallta cselekvésre. A lopási kár 8 ezer forint, ám a szélvédő javíttatása ennél sokkal többe kerül majd a tulajdonosnak.

H. V.


<<< Vissza