<<< Vissza

Napozás a hóban

2004. február 13.

 
"Az embernek kötelessége, hogy egészségét és frissességét megőrizze. Teste pedig hálásnak bizonyul érte, hálája vitalitásban, a fokozottabb munkaképességben nyilvánul meg." (Kunze)

Télen a nagy hideg, a szél, a hó, az ónos eső, valamint a központi fűtés miatt száraz levegő okozhat bőrártalmakat. Legfontosabb feladat a bőr védelme az időjárás viszontagságai ellen. Ebben az évszakban nappal viszonylag kisebb víztartalmú, zsírosabb krémeket használjunk. Főleg a téli sportolások alkalmával szükséges, hogy a nappali krém ne szívódjon teljesen a bőrbe, hanem vékony védőréteget képezzen az arcon. Ilyenkor azonban fokozottan ügyelni kell arra, hogy az éjszakai krém már ne akadályozza a bőrlégzést, kizárólag jól felszívódó anyagokból álljon.

Óvni kell bőrünket a hirtelen nagyfokú hőmérsékletváltozástól is. Különösen akiknek könnyen kipirul az arcuk, orruk. A téli hidegből ne menjünk egyenesen a meleg kályhához. A hirtelen nagyfokú hőmérsékletváltozás a bőr kis ereinek bénulását okozhatja. Természetesen ez fordított sorrendben ugyanolyan veszélyes.

A hidegben a bőr erei összehúzódnak, kevesebb vér kerül a test perifériáira. A szűk kesztyű vagy cipő tovább rontja a helyei vérkeringést.

Ha tesz egy sétát a csodálatos téli természetben, vagy elindul a sípályára, még plusz megfelelő védelemre van szüksége a bőrének. Magas hegységben nélkülözhetetlen a fényvédő krém használata, a hó által visszaverődő sugarak hatása ellen. Ajakrúzs helyett használjon speciális ajakírt, különben a nap könnyen leégeti az ajkát. Teljes kendőzésre ne is gondoljon. Reggel és este gondosan tisztítsa meg arcát tisztító tejjel, vagy bőrolajjal. Időnként ajánlatos táplálómaszk használata.

Kellemes sétát, jó üdülés, sikeres síelést! Sajnos a mai rohanó világban semmi sem repül el olyan gyorsan, minta a szabadság.

Juhász Csilla
Kozmetikus mester
Szentes, Nagy F. u. 3.
(Tel: 70-311-63-63)


<<< Vissza