<<< Vissza

Kilépett apja árnyékából
Haumann Petra nem adja el a lelkét

2004. február 13.

 
Haumann Petra a Turay Ida Színtársulattal járja az országot, olyan neves színészkollégáival, mint Koltai János vagy Bubik István. Az Elveszett paradicsom című színdarabot a fővárosi premier után két héttel Szentesen is előadták. Ebben a fiatal színésznő a női főszerepet alakítja.

- Ez már a harmadik darabom a színtársulatban, de most bíztak meg először ilyen komoly és jelentőségteljes szereppel, Sarkadi egyik leghíresebb drámájában - büszkélkedik Petra. - Izgalmas járni az országot, de játszom a Madách Színházban, Kecskeméten pedig már a harmadik évadban hívnak egy-egy szép szerepre.

- Azonban így még mindig csak a színházlátogatók ismerhetik meg. Mennyit lódít a társulat szekerén az, hogy mostanában médiaszereplő lett?

- Megjelentem egy férfimagazinban, és erre mindenki felkapta a fejét, pedig előtte is sokat dolgoztam, szerepeltem már filmben, tévéjátékban, rengeteget szinkronizálok, sőt a méltán híres, "ezeréves" Szabó családban is részt veszek. Ha tolja a szekerünket, nem bánjuk, de... szeretném hinni, hogy saját létjogosultságomból fakadóan vagyok ismert, nem azért, mert kisebbfajta "botrányt" okoztam.

-S akkor még ott van az apa árnyéka is.

-Szó sincs árnyékról. Ezt csak a kívülállók látják így. Megadatott, hogy egy tehetséges ember közelségében nőjek fel. Közel van a segítség, szakmai és érzelmi szempontból is.

-Édesapjának az országos népszerűséget a televízió hozta meg. Az ön számára más a járható út?

- Na ja, hát a hőskorszakban könnyű volt! Ma válság - világ van a tévében, meg talk - show, szenzáció - és botrányszagú minden, ahol a minőséget sutba dobják. Ebből igyekszem kimaradni. Lehet, hogy naivitás, de én abban hiszek, hogy az ember választhat. Én a színpadon érzem jól magam, ahol nem kell eladnom a lelkemet.

- A filmezés is egy választási lehetőség. Öccse, Máté már látható az Apám beájulna című filmben.

- Igen, ő alig jött haza Angliából, ahol egy jó nevű színiiskolában végzett, rögtön szerepet is kapott egy mára sikerfilmmé vált alkotásban. Mondhatnám: háromból kettő, ugyanis van egy bátyám is, aki nem lett színész , ő komoly ember. Remélem, fogok még én is filmekben szerepelni, ehhez nekem is meghallgatásokra kell járni. Az első számú szerelmem azonban a színpad marad.

Darók József


<<< Vissza