<<< Vissza

A gondozási központ sikeres éve

2004. február 13.

 
Igen eredményes volt a tavalyi év a Szentesi Gondozási Központ számára pályázati szempontból - mondta Hódi József, az intézmény általános igazgatóhelyettese. Hét pályamunkát nyújtottak be a Szociális és Családügyi Minisztériumhoz. Ezek közül hat nyertesnek bizonyult és így összesen 20,6 millió forinttal gyarapították az intézmény költségvetését.

A pályázatok között voltak a működésre irányulók, például a hajléktalan népkonyhai ellátásra és a jelzőrendszeres házigondozás biztosítására, valamint volt egy nagy fejlesztési projekt, és két pályázat a téli hajléktalan krízisellátásra. A támogatásokkal elnyert pénzek nagyrészt már felhasználásra kerültek, az általuk támogatott célok megvalósultak. Csupán csak a Munkás utca 54. szám alatt kialakítandó Közösségi Pszichiátriai Nappali Ellátó megvalósítása tolódik ki előreláthatóan májusra, de ennek létrehozása is a már elnyert pályázati támogatásokból válik lehetővé.

A hat pályamunka egyike a jelzőrendszeres házigondozás működtetésére irányult. Sikerének köszönhetően a tavalyi évben zökkenőmentesen tudták biztosítani ezt az ellátási formát, melyet a rászorulók igen megkedveltek, mivel lehetőség van általa a gyors segítségnyújtásra. Jelenleg 30 ilyen készüléket működtet az intézmény, de idén az önkormányzat támogatásával lehetővé válik újabb tíz berendezés kitelepítése. Ezek várhatóan márciusban kerülnek ki a rászorulókhoz. Működtetésükkel - kis mértékben ugyan-, de lehetővé válik az egyre növekvő igények csökkentése.

T. E.


<<< Vissza