<<< Vissza

Csökkenő bűncselekmények

2004. február 13.

 
Éves értékelését tartotta a város rendőrkapitánysága. Egyenként áttekintették a szolgálati ágakat, a bűnügyi, a közrendvédelmi és a közlekedési és az igazgatásrendészet. Tájékoztató hangzott el a kapitányság létszám- és infrastrukturális helyzetéről. Mint kiderült, a szentesi zsaruk jól látták el feladatukat.

Amiben megfogalmazódott az ismerté vált bűncselekmények számának csökkentése, a hatékony rendőri fellépés. Ez oda vezetett, hogy 2000-től kezdődően folyamatosan, négy év alatt 2450-ről 1098-ra, 2002-höz képest közel ötszázzal csökkent 2003-ban az ismertté vált bűncselekmények száma.

Statisztikai mutatóik rögzítik, teljesítményével a megye második legeredményesebb kapitánysága a szentesi, több mint 57 százalékos ismeretlenes felderítési mutatóval. Csak Hódmezővásárhely szárnyalta túl őket, ők is csupán 2 százalékkal.

Ezzel elérték azt, hogy az ország 153 rendőrkapitányság közül az ismeretlen tetteses felderítési mutatóban a 39., a nyomozási eredményességi mutatók alapján 33. legeredményesebb kapitányság a szentesi. Ez valamivel kevesebb, mint az előző évi. Földvári Nagy István rendőr alezredes, kapitányságvezető mondja is: ez azonban nem azt jelenti, hogy rosszabbul dolgoztak, de 2002-ben a kapitányság igen magas eredményességi mutatót ért el, kiemelkedőt, amit tavaly nem tudott produkálni.

- Létszámban beálltunk a költségvetésben előírtakra, az be van töltve. Fejleszteni tudtunk, az első és a második emelet folyosóinak burkolatcseréje megtörtént, kaptunk egy Opel Combo gépkocsit. Örülünk mindnek, mert a jelenlegi gazdasági viszonyok között minden fejlődésnek örülni kell.

Lukács János dandártábornok most nem volt jelen az állománygyűlésen, mint megtudtuk, a megyei főkapitányt éppen Budapestre szólította a kötelesség, költségvetési tárgyaláson vett részt. Őt Molnár Imre rendőr ezredes, bűnügyi igazgató "helyettesítette", aki jól teljesítő kapitányságként értékelte a szentesi rendőrök 90 fős gárdáját.

Elismerésként február 6-án, a megyei évértékelő gyűlésen a szentesi kapitányság legeredményesebb járőreként főkapitányi jutalmat kapott Fróman Róbert törzsőrmester.

L. J.


<<< Vissza