<<< Vissza

Betörés három és fél ezerért

2004. február 6.

 
Az egyik Kossuth utcai élelmiszerüzletbe tört be négy fiatalember néhány nappal ezelőtt. A kis társaság mindösszesen három és fél ezer forintot zsákmányolt, de tettük elkövetése után rövidesen elfogták őket. Könnyen kiszámítható, hogy az egy főre eső pénzösszeg, amihez ily módon jutottak hozzá, messze nincs arányban az érte kapható akár két éves börtönbüntetéssel.

Segédmotort lopott az Árpád utca egyik háza elöl egy derekegyházi fiatalember január 30-án. A nyomozás jelenleg ott tart, hogy egy kerékpárt is lefoglaltak nála, ami valószínűleg szintén lopott volt, valamint további járműlopások ügyében is vizsgálódnak ellene a nyomozók.

80 ezer forint értékben loptak el egy berekháti tanyából faanyagokat, fémhulladékot ismeretlen tettesek. A tulajdonos két hete nem volt kint a "birtokon", az elkövetés pontos időpontja egyelőre bizonytalan.

A kerékpárlopás roppant kellemetlen dolog a megkárosított tulajdonosoknak, különösen fájó, ha egy család két kerékpárját viszik el a tolvajok. Ez történt Szentesen, amikor is az OTP elé lerakott kétkerekűek tűntek el nyomtalanul.

Büntetőeljárás indult egy kiskunhalasi férfi ellen, aki városunk egyik nagyvállalatához hordott csomagolóanyagot két éven keresztül. Az anyag eldobható raklapon érkezett, amit belekalkulált az áru értékébe. A férfi azonban a vállalattól annyi EURO-raklapot vitt magával, mint amennyi eldobhatót otthagyott. Eddig 60-80 darab EURO-raklapot már lefoglaltak nála, de a felmérések alapján az 500 darabos hiány sem elképzelhetetlen, így a kár akár az egymillió forintot is meghaladhatja.

Szentesen, az úgynevezett Váci-telepen található fóliák közül négyet rongált meg egy "jóindulatú" tettes, több ezer forintos kárt okozva ezzel a tulajdonosnak.

Január 28-án érkezett a bejelentés, miszerint a Brusznyai sétányon lévő kandellábert rugdossa egy fiatalember, amely következtében a berendezés meghibásodott. Az iskolás fiút később elfogták a rendőrök, akiknek elmondta, hogy rossz jegyet kapott a suliban, és ezt meglehetősen nehezen viselte.

Az elmúlt csütörtökön kora délután egy Trabant haladt Csongrád felé Szentes belterületén a Csongrádi úton. Az autó a Kiss Zsigmond utca kereszteződéséhez ért, amikor a mögüle érkezett egy Opel Kadett, amelynek vezetője jobbról próbálta megelőzi a Trabantot. Ez nem sikerült, mert előbb a jármű jobb hátsó részének, majd a laktanya sarkán álló villanyoszlopnak ütközött, amely kitört és az Opelre borult. A Trabant utasai közül nem sérült meg senki, az Opelben ülők egyike súlyos, életveszélyes, a másikuk súlyos, a harmadik utas pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrség műszaki- és orvos szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A vizsgálat eddigi adataiból nem állapítható meg, hogy tulajdonképpen a három opeles közül ki vezette az autót.

H. V.


<<< Vissza