<<< Vissza

Elkeseredetten

2004. február 6.

 
Nem volt jó kedvében Farkas Sándor országgyűlési képviselő idei első fogadóóráján. Mint az azt követő sajtótájékoztatón elmondta, a vidéket járva ennyi elkeseredett emberrel még nem találkozott a rendszerváltás óta. A polgárok kilátástalannak vélik jövőjüket, olyan mértékben eladósodnak, élik fel az utolsó filléreiket, hogy már-már ellehetetlenülnek. Az országgyűlési képviselő nem látja azt a programot, ami a helyzeten változtathatna.

Fogadónapján sokan keresték fel különböző problémákkal a városból és térségéből. Volt, aki sürgősségi lakáscsere igényéhez kért segítséget. A honatya elmondta, több szentesi család él nehéz körülmények között. Elhangzott: ők is szeretnének valahogyan lakáshoz jutni, hogy egészséges körülmények között élhessenek. A Kiss Bálint Református Általános Iskola öt országot átfogó kórushangverseny-programjához kér segítséget. Támogatás reményében az NB II-es fociklub is megkereste a képviselőt.

A kórházból az orvosok helyettesítési és ügyeleti díjaival kapcsolatban érkezett panasz. Farkas Sándor úgy tudja, hogy azok nem lettek kifizetve. További észrevételek hangzottak el az ellátás romló színvonaláról, a kórház belső higiénés állapotáról. A honatya hamarosan a helyszínen tájékozódik minderről. Tudomására jutott, hogy a gyógyfürdőben veszélybe került a beteg gyermekek gyógytornáztatása. Hogy a lehetőséget eddig biztosító alapítvány nem működhet tovább, azzal tizenegynéhány szentesi kisgyerek gyógyulását veszélyeztetik.

A képviselő úr több minisztériumot is megkeresett levélben az elmúlt időszakban. László Csaba volt pénzügyminiszternek a kenyér árának drasztikus emelésével kapcsolatban írt levelet. "Ez nem jelent gondot az eddig is kilátástalan helyzetben élőknél" - volt a válasz. Lévai Katalin esélyegyenlőségért felelős miniszter asszonyt a tanyán élő gyermekek sorsával kapcsolatban kereste meg levélben. Farkas Sándor megdöbbenéssel észlelte, hogy a miniszter asszony nem ismerte a helyzetüket! A válasz, hogy költözzenek a falvakba, nem elfogadható. A honatya Kökény Mihály egészségügyi miniszterrel sem járt különbül. Felvetése a fogászati ügyeletről szólt. A tárca vezetője önkormányzatokra hárította a feladatot.

- A Fidesz Magyar Polgári Szövetség nem kapott választ országgyűlési képviselői által feltett kérdéseikre. A kormányzat sem az országgyűlés képviselőit, sem a sajtót nem tájékoztatja őszintén. A vidéken élő embereknél komoly elkeseredés tapasztalható. A kormányzat ezzel az áremelkedéssel, gazdaságpolitikával olyan nehéz helyzetbe sodorja a magyar társadalmat, ami nemhogy egy év, de talán az elkövetkező kormánynak is komoly gondokat okoz. Óriási baj van, gazdaságpolitikai csőd - jelentette ki az országgyűlési képviselő.

Újságírói kérdésre válaszolva Farkas Sándor elmondta, azok a minisztériumi megszorítások, melyek a belső tartalékok szigorítását jelentik, félő, hogy a nagyberuházásokat is érintik majd. Ily módon a volt megyeháza épületének felújítása, s talán még a csatornaprogram is veszélybe kerülhet. Az elhangzó miértre a képviselő így válaszolt:

- Nincs a költségvetésben forrás, nem működik a gazdaság, az árfolyamváltozások miatt a befektetők bizalmatlanná váltak a magyar gazdasággal szemben. Bankpolitika az, ami a magyar belpolitikát, gazdaságpolitikát meghatározza.

L. J.


<<< Vissza