<<< Vissza

Női póló: elődöntőben

2004. január 30.

 
A női vízilabda Magyar Kupa csoportmérkőzéseit rendezték az elmúlt hétvégén a ligeti sportuszodában. Sajnos a hazai pálya előnyét nem sikerült száz százalékban kihasználni, hiszen bár az első két mérkőzését simán, egyaránt 17-1-re nyerte a Hungerit-Szentesi VK csapata, az utolsó mérkőzésen Varga Zitáék 7-4-re kikaptak a Vasastól, így az elődöntőben az itthon hosszú ideje verhetetlen Dunaújvárosi Főiskolával kell megmérkőzniük a döntőbe jutásért. Sokkal kellemesebb lett volna csoportelsőként a Polo SC-vel meccselni...

A Vasas elleni mérkőzés után Pengő László, a Hungerit edzője elmondta, hogy a két győzelem várható volt, míg az angyalföldiek ellen nagy csatában maradtak alul, úgy, hogy gyakorlatilag egy negyedet, a harmadikat bukták el, ez azonban elég volt a vereséghez. Kovács Georgina, aki addig ragyogóan semlegesítette Kistelekit, a vendégek "ászát", kipontozódott, ezt követően szétesett a csapat. A vezetőedző azért is csalódott egy kicsit, mert szoros mérkőzésen győzelmet várt csapatától.

Az elődöntő két mérkőzése közül az eredeti tervek szerint a másodikat február elsején, vasárnap hazai környezetben kellett volna lebonyolítani, ám ezt a napot Faragó Tamás kérésére a válogatott játékosok pihenőnapnak megkapják, így ekkor biztos nem lesz MK meccs Szentesen.

Az új és immár végleges menetrend szerint az elődöntő első mérkőzését január 30-án, pénteken 17 órakor játszák Szentesen, míg másnap délelőtt 11 órakor Dunaújvárosban kerül sor a visszavágóra. Egy héttel később a Magyar Kupa döntőjét és a bronzmérkőzést Hódmezővásárhelyen rendezik.

H. V.


<<< Vissza