<<< Vissza

Kőzápor, bordatörés

2004. január 30.

 
Büntetőeljárás indult négy fiatalember ellen, akik a nyomozás eddigi adatai szerint a szentesi vasútállomáson egy hajléktalannal keveredtek inzultusba. A társaság és a férfi között szópárbaj alakult ki, amelynek a végén a hajléktalan egy rudat ragadott, amivel kikergette a fiatalokat a váróteremből. A kis csoport tagjai azonban nem törődtek bele a "kiűzésbe", elhatározták, hogy kicsalogatják ellenfelüket és megdobálják kővel. Tervük tökéletesen bevált, a hajléktalan kijött, a fiatalemberek pedig kövekkel, fél téglákkal nekiestek. Áldozatuknak, akinek bordája eltörött, a fejbőre pedig felrepedt. A csoport tagjai ellen csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt indult eljárás. A fent említett hajléktalan sem ártatlan bárány, ellene közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt folytat nyomozást a rendőrség egy másik eset kapcsán. A férfi közlekedési jelzőtáblát szerelt le éppen, amikor valaki észrevette és kihívta a rendőröket, akik ezt a táblát már nem, egy oszlopot és egy kiegészítő táblát viszont megtaláltak nála.

Elfogta a rendőrség azt a fiatalembert, aki szilveszterkor a Kossuth téren betörte az egyik üzlet kirakatát. A helyszínről nem tűnt el semmi, mint később kiderült azért nem, mert a kirakatbetörés csak buliból és nem rablási szándékkal történt. A fiú az üvegszilánkoktól súlyos lábsérüléseket szenvedett, ami orvosi ellátást igényelt és végül ez vezetett a nyomára.

Betörtek a tiszai strand egyik nyaralójába néhány napja. Innen horgászfelszerelést és egy négy lóerős csónakmotort tulajdonítottak el, mintegy 500 ezer forint értékben.

Január 25-én délután egy nagytőkei család rövid időre elment otthonról, ám ez elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy valaki a ház összes nyílászáróját megrongálja. A valószínűleg bosszúból elkövetett pusztítás során a tettes összesen 13 különböző méretű üveget tört be 50 ezer forintnyi kárt okozva ezzel.

Feltörtek egy személygépkocsit a Szeder temetőnél. A tettes(ek) beverték az autó szélvédőjét és elvitték az utastérben hagyott mobiltelefont, bankkártyát és az ehhez tartozó pinkódot is. Később a kártyáról 100 ezer forintot emelt le a tettes, aki után már nyomoznak a rendőrök.

Büntetőeljárást indított a szentesi rendőrkapitányság egy helyi fiatalember ellen magánlaksértés és testi sértés miatt. A férfi korábbi hölgyismerősének a lakásába hatolt be erőszakkal, majd ott úgy megverte és megütötte a nőt, hogy az nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

H. V.


<<< Vissza