<<< Vissza

Szombaton Honvéd, szerdán Vasas

2004. január 23.

 
Január 24-én folytatódik a pontvadászat a férfi vízilabda OB I-ben. A Legrand-Szentesi VK új edzővel, Vidumanszky László irányításával vág neki ennek az esztendőnek. Sem az új trénernek, sem a csapatnak a helyzete nem könnyű, hiszen az első három fordulóban sorrendben a Honvéd, a Vasas és a Ferencváros lesznek Szebeniék ellenfelei, a bajnokság végére pedig a nyolcadik helyre kellene "befutnia" a Kurca-parti "hajónak"...

- Január 5-én mutatták be a csapatnak, mi történt az azóta eltelt hetekben? - szól az első kérdés az új vezetőedzőhöz.

- Az első napok az ismerkedéssel teltek, én a csapattal, a játékosok velem ismerkedtek. Az edzések rendben zajlottak, az erőléti fejlesztés mellet labdás gyakorlatokat is végeztünk az első héten, bár az idő rövidsége miatt komoly alapozásra nem volt idő. Az elmúlt héten már edzőmérkőzéseket is játszottunk a Szeged és a Szabadka csapataival. Ennyi idő alatt nem lehet csodát tenni, mindenben igyekszünk javulni, elsősorban az emberelőnyös helyzetek kihasználásában, mert a mai vízilabdában mérkőzések dőlhetnek el egy-egy értékesített emberfóros helyzeten.

- Az első három forduló roppant nehéznek igérkezik.

- Túl kell élnünk ezeket a mérkőzéseket, lehetőleg úgy, hogy amiket az edzéseken gyakoroltunk, próbáljuk megvalósítani, mert lehet, hogy egy Honvéd, vagy egy Vasas ellen nem jönnek be ezek a dolgok tökéletesen, de mindenképpen hasznát vesszük majd, ha legnagyobb riválisainkkal pl. a Cegléddel vagy a Szolnokkal találkozunk. A "nagyok" ellen nincs félnivalónk, nincs mit veszítenünk, a neheze majd csak ezután következik.

- Elérhetőnek tartja a nyolcadik helyet?

- Ha begyűjtjük azokat a pontokat, amelyeket be kell gyűjtenünk, akkor talán igen. Azért talán, mert a sorsunk sajnos most már nem csak kizárólag a mi kezünkben van. Én a játékosoktól az edzéseken és a mérkőzéseken is maximális fegyelmet, küzdeni akarást követelek. Ha játékosok, vezetők, edzők mind egy irányba "húzunk", egy célért harcolunk, akkor annak meg lehet az eredménye.

- A kezdőcsapat már megvan a fejében?

- Nagyjából igen, de ez is mérkőzés és ellenfélfüggő. Bárki is játszik majd, akármennyi percet tölt is a medencében, az idő alatt a maximumot kell nyújtania.

- Mire számít a Honvéd ellen szombaton és a Vasas ellen itthon, szerdán?

- Ők a favoritok, célunk a minél szorosabb eredmény elérése, minél kevesebb gólt kell kapnunk és lehetőség szerint minél többet kell lőnünk.

H. V.


<<< Vissza