<<< Vissza

Török ül a kispadon

2004. január 23.

 
Ismerősen cseng Török László neve a szentesi labdarúgást szeretők között. NB III-ban a Szentesi TE játékosaként, az Alföld-csoportban, 2002-2003-as bajnoki idényben a gólkirályi címért vívott harcban második helyet szerzett. Az előző évi pontvadászat végén, a megye I. osztályú Tiszakécskébe igazolt. Korábban NB I-ben is játszott (Tiszakécske, Bp. Honvéd). A 2003-2004-es NB II-es bajnokság tavaszi folytatásában edzőként debütál a Szentesi TE kispadján. Vele beszélgettem:

- Mit jelent az ön számára az NB II-ben edzőként debütálni?

- Nagy megtiszteltetés, hogy újra megkerestek a Szentesi TE vezetői. Az elképzelés az volt, hogy játékos-edzőként irányítsam a gárdát. Edzői szerepkört vállaltam. Én nem tartom egészségesnek, hogy valaki játékos-edzőként szerepeljen NB II-es szinten. Az edzői bemutatkozást nagy kihívásnak tekintem. Biztos vagyok benne, hogy meg tudom oldani a feladatot. A vezetők és a játékosok is partnerek.

- Egy edzőnek mennyire lehet előny vagy hátrány az, hogy néhány hónappal korábban együtt rúgta a csapat játékosaival a bőrt?

- Úgy érzem, hogy amikor Szentesen játszottam, akkor is megkaptam a tiszteletet. Én is megadtam másoknak. Amikor bemutattak a csapatnak, mondtam a játékosoknak, hogy sokkal több fegyelmet kérek mint az elmúlt évben. A mostani fél szezonjuk teli volt piros- és sárgalappal. Nagy fegyelmezetlenségek voltak az edzésen is. Az első közös munkánk során kértem, hogy ezeken feltétlen változtatni kell. Úgy gondolom, hogy a tisztelet megadása nem a korkülönbségtől illetve nem attól függ, hogy egyidősek vagyunk, vagy éppen egy évvel idősebb nálam.

- Mint minden edzőnek, önnek is van elképzelése. Mi az amin változtatna?

- A támadó focit szeretem. Általában olyan együttesekben is játszottam, ahol azt erőltették. Kétfajta játékrendszert fogunk játszani. Egyik az egy támadó felfogású lesz, a másik az pedig egy biztonságos védekezésből ellentámadás, kontratámadások. A játékosállománnyal kapcsolatban: lesznek erősítések. Jelenleg tárgyalások folynak.
Akik távoztak: Szabó Tibor munkájára nem tartott igényt az egyesület. Szarvas Zsolt Ausztriában, alacsonyabb osztályban folytatja, továbbá Fajkusz Gábortól és Takovics Eriktől is megváltunk.

- Mit vár öntől az egyesület vezetése?

- Mindenféleképpen javulást, ők mindent megtettek, hogy erősítsük a csapatot. Kimondottan posztokra igazoltunk. Ez önmagában hordozza a minél jobb szereplést. Ami a jövőre nézve komolyabb terveknek lehet az alapja.

- Mikor kezdték az alapozást? Heti hány edzéssel készülnek a tavaszi folytatásra?

- Január 7-én kezdtük az alapozást. Hétfőtől péntekig mindennap edzünk. Szombaton edzőmérkőzés. Haladva a tavaszi rajt felé heti két-három felkészítő mérkőzés és mellette gyakorlás.

D. V. Z.


<<< Vissza