<<< Vissza

...és a jövő...?
Női vízilabda

2004. január 23.

 
Képünkön: A Carnex-Szentesi VK 2002/2003. évben harmadik ifi, és Magyar Bajnok Serdülő Leány vízilabda csapata:
Álló sor (balról-jobbra): Döme Nóra, Mészáros Judit, Turák Edit, Hevesi Anita, Hegedűs Renáta, Dalmády Szandra, Dalmády Petra, Kozák László edző, Ülnek: Rozgonyi Melinda, Fazekas Réka, Dósa-Rácz Kitti, Huszka Zsuzsanna, Szabó Xénia, Fejes Szilvia, Pengő Brigitta, Brezovai Dorottya.


Januárban a többi csapathoz hasonlóan megkezdődött a leány utánpótlás csapatok felkészülése a bajnokságok második fordulójára. A tavalyi évben kitűnően szereplő ifjúsági csapat, a bajnokság végéhez közeledve, hétről-hétre javulva a bronzérmet szerezte meg, míg a serdülők 100%-os teljesítménnyel, 184-28-as gólaránnyal nyerték az országos bajnokságot.

A két csapat gerincét ugyanazok a játékosok alkotják, csupán négy ifjúsági korú játékossal egészülnek ki a fiatalabbak, emellett mindannyian tagjai a felnőtt keretnek is. Nagy örömünkre Döme Nóra, Huszka Zsuzsanna és Szabó Xénia is tagja az ifjúsági EB-n ezüstérmet szerzett válogatottnak, s Hegedűs Renáta is csak a véghajrában maradt ki az utazó keretből. Az idei esztendőben meghirdetett ifi válogatottba a Szentes nyolc játékosát delegálja a tavalyi bajnokcsapatból (Brezovai D., Szabó X., Hevesi A., Huszka Zs., Dalmády P., Dalmády Sz., Fejes Sz., Hegedűs R.). A játékosok nagy része Dr. Tóth Gyula mesteredző kezei között kezdte pályafutását, majd Pengő László, Szremkó Krisztina, Csányi László és Tari László egyengették útjukat. 2000-től Kozák László felel a szentes női utánpótlás csapataiért.

Talán meglepő, de legnagyobb sikerünknek nem a serdülő bajnoki aranyat tartjuk, hanem az ifjúsági bajnokság rájátszásában elért 6-4-es győzelmet az ezüstérmes BVSC otthonában, még akkor is, ha ez az eredmény a végső sorrendet már nem befolyásolta. Eddig még sohasem tudtuk legyőzni a vasutasokat, s győzelmünk értékét tovább növeli, hogy ezt követően a BVSC legyőzte a már bajnok Dunaújvárost, amely szintén meglepetés volt.

A 2003/2004-es szezonban, ifi (1985), serdülő (1987), és gyermek (1989) korosztályban is indítottunk csapatokat, hála a Hungerit Rt. támogatásának. Célunk természetesen a győzelem minden fronton, s ennek tudatában készülünk a jövőre. Az ifik már a négy között vannak, ahol minden lehetséges, a serdülők továbbra sem engednek senkit a közelükbe, s nagy örömünkre a legfiatalabb csapatunk is csak egyetlen gólocskával lemaradva, a BVSC-vel azonos pontszámmal a második helyen várja a tavaszi folytatást. Hosszabb távon is bizakodóak vagyunk, hiszen máris körvonalazódik egy rendkívül tehetséges, 1991-es és későbbi születésű leányokból álló csapat, melyhez a közeljövőben remélhetőleg újabb reménységek csatlakoznak.

Kozák László
edző


<<< Vissza