<<< Vissza

Vasúti pályaszakaszok

2004. január 23.

 
A Tiszatenyő-Makó vasútvonal legrosszabb állapotban lévő szakaszának felújítása Nagytőke-Szentes települések között a korábbi években megtörtént, ugyanakkor a Kunszentmárton-Nagytőkei vonalszakasz állapota továbbra is akadályozta az elvárható szintű gyors közlekedést.

Ezen vonalszakaszból a kunszentmártoni híd és annak 2 kilométeres szakasza 2003-ban átépítésre került, de a szakaszhoz kapcsolódó kb. 10 kilométeres, elavult pályaszakasz felújítása nem történt meg. Ez továbbra is lelassítja a keleti országrész É-D-i tengelyét adó Hatvan-Szolnok-Szentes-Hódmezővásáhely-Makó vasúti összeköttetést. A MÁV Rt. Szegedi Területi Igazgatóságától kapott információ szerint a Kunszentmárton-Nagytőke közötti vonalszakasz állapota annyira rossz, hogy további forgalomkorlátozások bevezetését tervezik.

Ezért Szentes város polgármestere kezdeményezte a MÁV Rt. Vezérigazgatósága felé - melyhez csatlakozott Kunszentmárton polgármestere is, és támogató nyilatkozatot írt alá valamennyi érintett város polgármestere -, hogy relatíve kis ráfordítással járó nagytőkei vasúti pályaszakasz többi része is mielőbb felújításra kerüljön. Az így gyorsabb forgalom lebonyolítására alkalmassá váló vonal, a dél-keleti országrész számára a vasúti teher- és személyforgalomban komoly segítséget jelentene.


<<< Vissza