<<< Vissza

Hatékonyabb formában
Részvénytársasággá alakult a Szentes és Vidéke Áfész

2004. január 23.

 
Elkészült a részvénytársaság emblémája, piros-fehér-zöld (nemzeti) színekben.

Sikeres évet zárt a Szentes és Vidéke Áfész. Mészáros Zoltán elnök így fogalmaz: a konkurenciaharcban állták a versenyt, a legfőbb zsűri, a vásárlók közül sokan a szövetkezet árudáit választották.

Ma már el lehet mondani, sikeres évet zárt a Szentes és Vidéke Áfész. Mészáros Zoltán elnök így fogalmaz: a konkurenciaharcban állták a versenyt, a legfőbb zsűri, a vásárlók közül sokan a szövetkezet árudáit választották. Forgalmuk, árbevételük jó, valamennyi üzletág hozta a tervet. Szép volt, mondja az elnök, azzal együtt szép, hogy komoly nehézségekkel kellett megküzdeniük az elmúlt esztendőben.

Az üzletágakat sorolva kiemeli a pékséget.

- Tavaly ebben az üzemben volt a legnagyobb örömünk - mondja. - Igen komoly fejlesztést hajtottunk végre, valamennyi berendezést, kemencét, a dagasztógépeket kicseréltük és most már sokkal hatékonyabban és minőségben megfelelve jól szolgálja a vevők igényeit. Azzal, hogy naponta friss kenyérrel látja el a hálózatot, nagyban hozzájárult a szövetkezet jövedelmezőségéhez.

- Igen, hallottuk, az áfész-kenyér finom, keresik a városban. Más üzletágakban is fejlesztettek?

- A korszerűsítési folyamatot természetesen folytattuk. Hűtőket, klímaberendezéseket szereltettünk be minden élelmiszerüzletünkbe, abc-áruházunkba. Informatikában is jelentős fejlesztést hajtottunk végre, hiszen ma már a kereskedelem sem nélkülözheti a gyors és pontos szolgáltatást, elmondhatom, jól szolgálta a tevékenységünket.
Fontos információt oszt meg olvasóinkkal Mészáros Zoltán. Mint mondja, az elmúlt esztendőben a szövetkezet igazgatósága, majd a küldöttgyűlése is komoly lépésre szánta el magát. Arról van szó, hogy a szövetkezeti átalakítási folyamat befejezéseként megalapítják a Szentes és Vidéke Áfész tevékenységi utódját, Hunor Coop Részvénytársaságot.

- 2004. január 1-jétől ez a részvénytársaság viszi tovább a kereskedelmet, a fölvásárlást, a sütőipari tevékenységet. Márciussal bezáróan folyamatosan átveszi az üzletek működtetését. Ezt a formát azért választotta a szövetkezet, mert a mai kemény konkurenciaharcban mindenképpen egy hatékonyabb társasági forma szükséges. A társasági jog így kiszámíthatóbb. Ez már az uniós szabványnak és követelményeknek megfelel.

- A szövetkezet tagságának mit jelent az átalakulás?

- A Hunor Coop Rt. megalakulása nem azt jelenti, hogy a szövetkezetről és tagjainkról elfeledkezünk. A szövetkezeti részvénytulajdonú társaság a tagsági kedvezményeket változatlanul biztosítja a tagoknak, vásárlóknak. Mindezeknek remélhetőleg pozitív hatásai lesznek majd tevékenységünkre. Az rt. többségi tulajdonosa a Szentes és Vidéke Áfész. A részvénytársaság a szövetkezet vagyonát fogja működtetni. A szövetkezet ingatlanjait, üzleteit, gépeit és berendezéseit. Ma már üzleti alapra helyezik a tevékenységet, megtartva a szövetkezeti forma vívmányait. A konkurenciával szemben a társaság rugalmas működése adja az előnyt.

- Konkrétumokban mikorra tisztul le a folyamat?

- Az áprilisi küldöttgyűlés dönt majd a folytatásról. Továbbra is az országos hálózatlánc tagjai leszünk. Előnyeit meg kell tartanunk. A mi erősségünk a mosolygós és udvarias kereskedő. A multikkal szemben ez a legfontosabb receptünk. Ezen a piacon mi itthon vagyunk. Ha kellő ügyességgel tudjuk szolgálni vásárlóinkat, akkor stabilak maradunk - mondta befejezésül Mészáros Zoltán, immáron a Hunor Coop elnök-vezérigazgatója.

Lovas József


<<< Vissza