<<< Vissza

Felgyújtották, kirabolták

2003. december 19.

 
December 12-én este Nagymágocson felügyelet nélkül hagytak szülei egy négyesztendős kisfiút, aki öngyújtóval kezdett játszani, miközben meggyújtotta saját ruháját. A lángokat a szomszéd lakrészben élő nagymama oltotta el, majd a hazaérkező anyuka lefürdette és lefektette a kicsit. A fiúhoz végül az asszony élettársa hívta ki a rendőröket. Mint később kiderült, a fiú másod- és harmadfokú sérüléseket szenvedett, és előbb a szentesi kórházba, majd a szegedi gyermekklinikára szállították.

Tizenharmadikán hajnalban két férfi támadott megy egy harmadikat, majd az ütlegelés után meggyújtották a ruháját. A mentőket, tűzoltókat, rendőröket egy szemtanú riasztotta. A sérültet kórházba szállították, ahol megállapították, hogy maradandó fogyatékosságot okozó égési sérüléseket szenvedett. A támadók kb. négyszáz forintot vettek el a megvert férfitól.

Az elmúlt vasárnap Nagytőkén az egyik lakóház udvarán álló Skoda gyulladt ki a délutáni órákban. A tűzben senki sem sérült meg, az eset körülményeit szakértők vizsgálják.

Hétfő virradóra a Szent Anna utcában található óvoda díszkorlátját rongálták meg ismeretlenek, akik a korláton lévő láncot magukkal vitték.

Az ünnepek már a nyakunkon vannak, a bevásárlási csúcsidőszak következik, amit a tolvajok is szeretnek kihasználni. Az üzletek tulajdonosai fokozottan figyeljék árukészletüket, mert a bolti lopások száma megnőtt az elmúlt napokban. A vásárlók pedig a pénztárcájukra ügyeljenek, mert a zsebtolvajok is belelendültek a "munkába"

H. V.


<<< Vissza