<<< Vissza

Elindult Athén felé...

2003. december 19.

 
Cseuz László makacs ember. Már évekkel ezelőtt elhatározta, hogy ott lesz az athéni olimpián, és a helyszínre természetesen kerékpárral jut majd el. Nos, a kiváló sportember december 1-jén megkezdte a felkészülést a hosszú utazásra. A több, mint 5000 kilométer megtételéhez kell is az erő, hiszen egy hatvan esztendős ember szervezetének nem kis megterhelést jelent a közel két héten át tartó út úgy, hogy napi 200 kilométereket kell lekerekeznie. Az edzések jelenleg egy szobakerékpár segítségével zajlanak, melyen városunk leghíresebb bringása napi egy órát teker, majd konditermezés és hetente ötször 1500 méter úszás következik. Januárig ez napi penzum, ekkor növekszik a terhelési idő, február végén pedig kezdődhetnek a szabadtéri edzések. Az indulás előtt edzésként, összesen 10000 kilométert szeretne a lábaiban tudni.

Cseuz László a szentesi Vásárhelyi úti Robogó és Superbike Kft. Aprilia és KTM márkakereskedése és szakszervize támogatásával a tervek szerint július 20-a körül indul útnak Olaszország irányába, ahonnan komppal kel majd át Görögország nyugati részéhez, ahonnan folytatódhat a maratoni kerékpártúra.

Az érkezést augusztus 13-a, az olimpia megnyitója előtt egy-két nappal szeretne a fővárosban tartózkodni. Ez azonban még odébb van, jelenleg a felkészülés elején tart a gimnáziumi testnevelő tanár, aki a jövő évi olimpiára is egyedül szeretne kijutni, segítők, kísérők nélkül. Arra a kérdésre, hogy a 2008-as pekingi olimpia is a tervei között szerepel-e, Cseuz László azt felelte, hogy az sem lehetetlen, a tervezgetések már elkezdődtek, de ez már egy másik, távoli történet...

H. V.


<<< Vissza