<<< Vissza

Egyet jobbra! Egyet balra!

2003. december 19.

 

Köszöntöm Önöket! A mai tánc és illemtan óránkat az oldalra-lépésekkel és az ehhez kötődő társasági szabályokkal kezdjük.

A mai lépésrend szerint balra szinte annyit léphetnek, amennyit csak akarnak. Közben folyamatosan mosolyogjanak jobbra. Tessék figyelni - nagyon könnyű a gyakorlat. Ha szólok, akkor majd jobbra lépegetünk! Tessék várni, ennek még nincs itt az ideje!

Általános szabály, hogy ne lépjenek túl nagyot, túlzottan gyorsan, mert olyankor letapossák a mellettük állókat! Pedig ők is balra tartanak! Az illem úgy diktálja, hogy legalább az egy irányba tartókat nem rendes dolog lerúgni.
Most nézzük a szemben állókat! Ők fokozatosan jobbra lépnek. Lép...lép ...a falnál tessék vigyázni!! Mindig a táncmesterre figyeljenek. Majd ő megmondja, mikor és mekkorát kell lépni! Hogy merre, azt már az előző tanfolyamon megtanultuk. Szépen, egyenként! Semmi tolakodás, a táncrendtől úgysem lehet eltérni. Lehet énekelni is közben, de csak az előre kiosztott kottából. Jó lenne, ha kívülről megtanulnák a szöveget. Ha böngészik a leírtakat, nem lehet rendesen lépni. Minden második ütemnél szíveskedjenek balra bólogatni. Rendben! Ha ez sűrű, akkor csak a tizediknél.

A balra indulók ne rángassák egymást, így lelassul a haladás. Az első karmester arra kéri ezt a sort, hogy a holnapi közös daltanuláson mindenki legyen ott. Gyakorlás nélkül nem lesz összhang a kargyakorlatokban.
Kedves Közreműködők! Tessék határozottan együtt lépni. Még maradt idő a tanulásra.

A következő tanfolyam csak 2006-ban kezdődik!

K. P.


<<< Vissza