<<< Vissza

Pedagógus karácsony

2003. december 19.

 
Karácsonyi ünnepre, megemlékezésre gyűltünk össze 23-án nyugdíjas pedagógusok. A Koszta József Általános Iskola kisdiákjai hoztak nekünk ajándékul karácsonyi énekeket, verseket, Pintérné Editke vezetésével. Eljöttek hozzánk az óvoda óvónői is, akik nagyszerű előadásukkal szó szerint elkápráztattak bennünket! Köszönjük nekik is!

Együtt lenni, örülni mindig jó! Mi örültünk az egymásnak készített ajándékcsomagoknak is, amelyet játékosan osztott ki Kovalovszkiné Magdika, a Télapó képében! De a játék másik fordulójában megemlékeztünk azokról is, akik már nem lehettek közöttünk, akik betegek voltak, azokat meglátogatjuk, s elvisszük nekik is ajándékainkat. A kis mécsesek melege, a karácsonyi gyertyák fénye, szeretetet sugárzott mindannyiunknak. A szakszervezetből kapott ajándék élelmiszer-utalványokat Murvainé Erzsike, jókívánságáival adta át a jelenlévőknek.

Néhány héttel ezelőtt szeretettel köszöntöttük itt, kitüntetett kollégáinkat: Bácskainé Erzsikét és Földi Vilmost, de szeretettel gratuláltunk Szucsán András és Nagy János kollégáinknak innen, a drámaisoknak, s az őket segítő kollégáinknak, így ünnepek előtt. Ránk, pedagógusokra az utóbbi időben ez kicsit jobban figyelnek! Vagy ekkorra érett be munkánk gyümölcse, tanítványaink szeretete, megbecsülése még mindig elkísér, vagy megtalál minket!? Aktív korszakban is ez volt a mi legnagyobb ajándékunk, kitüntetésünk! Bár már nekünk, akik örülünk, az idő "túl gyors", de nem lehet megállítani. Ha lehetne, tán mi még azt is megtennénk.

Most búcsúztunk örökre egy kiváló tanártól, kollégától, Lakos Sanyi bácsitól. Teniszező gyermekeink, unokáink professzorától, aki olyan nagyszerűen tudta összekapcsolni a pedagógusmunkát a közéleti tevékenységgel, amelyért megkapta városától a köszönetet, az elismerést. Ő, mint az égi teniszpályák gondozója, játszik, oktatja a már ott lévő tanítványait. Kívánjuk, hogy ott fenn is győztesként nyugodjon békében! Jellegzetes pedagógus egyénisége, értéket teremtő élete példa marad a ma pedagógusai előtt, így ünnepek előtt! Mi őt is városunk díszpolgárának tekintjük.

Dr. Magyar Jánosné
nyugdíjas tanítvány és kolléga


<<< Vissza