<<< Vissza

Év végi köszöntő

2003. december 19.

 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Szentesen és térségében élő polgárok!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket, az új évezred harmadik adventjén. Karácsony a béke és a szeretet szimbólumaként él a szívünkben. Ez az ünnep erősíti a családok együvé tartozását, de ráirányítja a figyelmet a magányosokra és segíti az elesetteket is. A karácsony szent. És mi tesszük azzá, magunknak. Ember, az ember.

Kedves Barátaim! A keresztény erkölcs, a rend és a természet törvényeinek tisztelete a magunk mögött hagyott esztendő számvetésére, illetve az előttünk álló tervezésére készteti az embert. Teszi ezt annak tudatában, hogy felelősséggel tartozik önmaga, családja és nemzete boldogulásáért. Egyéni és közös erőfeszítéseinknek pedig csak egyetlen lehet: a boldog emberi élet.

A boldog élet azonban nem csak kenyeret, munkát, iskolát, fogyasztási javakat, hanem családot, barátokat, nemzeti büszkeséget, szeretetet, összetartozást és ünnepeket is jelent. Hiszen a kenyér jobban ízlik, ha van kivel megosztanunk, és a lakás is kényelmesebb, ha az nem csak fedél, hanem otthon is. Jobban megy a munka is, ha általa közösen építünk, de még a világra szóló tett is többet ért, ha utána közösen énelkelhetjük a Himnuszt.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Tiszta szívből kívánom, hogy Szentes és térsége valamennyi polgára úgy zárja a 2003-as esztendőt, hogy legyen kivel és legyen minek örülnie, amikor átértékeli majd ezt az évet.

Áldott, meghitt, boldog karácsonyt, sikerekben és örömökben gazdag újesztendőt kívánok Csongrád megye 5. számú választókerülete valamennyi polgárának!

Farkas Sándor
országgyűlési képviselő


<<< Vissza