<<< Vissza

A szeretet ünnepén

2003. december 19.

 
Szeretetteljes karácsonyt, boldog új évet!

Néhány nap múlva kigyullad az adventi koszorú negyedik gyertyája is, mely jelzi, hogy végéhez közeledik a készülődés időszaka és eljött a várt karácsony.

Az elmúlt hetekben sokan sokféleképp készültek az ünnepre. E sokféleségben közös az, hogy valamennyien szeretteinkre gondolunk, kerestük, hogy mi az ami kedves, mi az ami örömet jelent számukra. A kedvességekben és ajándékokban a legnagyobb érték az a szeretet és odafigyelés, amelyet ki-ki a maga személyiségéből átadott. Örömet okozva átnyújtva azt a szeretetet, amely annál több lesz, minél több felé osztjuk.

Az ünnepvárásban benne van az is, hogy sokan várunk arra, hogy szeretteinkkel meghitten találkozzunk és a gyertyák fényében érezzük összetartozásunkat. Lesznek akiknek szerettei távol lesznek ezen az ünnepen. Kívánom nekik, hogy nyíljon ki az ajtó a szó valódi és átvitt értelmében egyaránt, s éljék meg a várva várt találkozás örömét.

Kérem és kívánom, hogy az ünnep adjon alkalmat arra, hogy nyújtsuk ki kezünket azok felé is, akiknek csak a magány jutott és tegyük melegebbé, boldogabbá ünnepüket. Vegyük észre egymást!

A csillogó karácsonyfák alá odakerülnek majd az ajándékok. A város képzeletbeli ünnepi fája alatt ott lesznek közös munkánk eredményei. Együtt alkottuk, együtt hoztuk létre, együtt örüljünk neki és együtt legyünk büszkék rá. Ki-ki az ünnep csendes pillanatában végig gondolja majd az elmúlt esztendőt, s remélem jó lelkiismerettel tekint vissza a mögöttünk hagyott hónapokra. Megnyugvással éljük át újra jó cselekedeteinket, de érezzünk késztetést arra, hogy az évközben okozott sebeket begyógyítsuk.

A karácsonyt követő új esztendő, egy új korszakot is nyit valamennyiönk életében. Az elköszönő 2003-as esztendő lezár egy folyamatot, mely az egyesült Európába való csatlakozás korszaka volt, s a 2004-es esztendő már az Európai Unió teljes jogú tagságának első hónapjait hozza. Mint minden újtól egy kicsit ettől is tartunk, de reméljük és hisszük, hogy ez a lépés elhozza vágyaink megvalósulását is. Hiszem és tudom, hogy felkészült tudással, cselekvésre sarkaló önbizalommal, alkotó fantáziával és tettel, mint már annyiszor történelmünk során, most is megálljuk a helyüket.
Kívánom mindannyiónknak - itt élő szentesieknek és városunk barátainak - hogy álmait az új esztendőben is valóra tudja váltani.

Önnek, szeretteinek, valamennyiüknek jó egészséget, segítő barátokat, családi és közösségi életükben sikereket és boldogságot kívánok az új esztendőre.

Szirbik Imre
polgármester


<<< Vissza