<<< Vissza

Szentes - Budapest 0-2

2003. december 5.

 
Kettős rangadóra készültek városunk női és férfi vízilabdázói az elmúlt szombaton. A hölgyek a Vasast, az urak az Újpest csapatát fogadták a ligeti uszodában.

A nők mérkőzésén az alapszakasz második helyének megszerzése volt a tét, ennek megfelelően nagy iramban kezdődött a találkozó. A gólok felváltva potyogtak, a kiállítások viszont nem. A harmadik negyedre 9-0 volt a súlyos szabálytalanságok aránya, sajnos az előnyöket nem mi kaptuk, ráadásul a Vasas négy négyméterest is dobhatott, ami ugye szintén nem kis segítséget jelent egy csapatnak. Az egygólos vendégelőnyt Szremkó a második negyed elején egalizálta, végül ez a játékrész döntetlennel zárult. A harmadik negyed már 3 gólos angyalföldi vezetést hozott, sajnos a helyzeteink sorra kimaradtak, és bár felzárkózott a Hungerit az utolsó játékrészre egy gólra, a végén mégis a Vasas örülhetett, 15-12-re nyertek, így az alapszakaszt a második helyen végezték.

Pengő László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője elmondta, hogy ennél jobb eredményt ezen a délutánon nem lehetett elérni. Hiányzott Tóth A. és Varga Zita játéka, a remeklő Kisteleki lefordulásait pedig nem tudták megakadályozni, ráadásul a kiállításokkal és mezőnybeli szabálytalanságokkal inkább a hazaiakat sújtotta a játékvezető. A mester Szremkó és Ádám játékát emelte ki csapatából.

Az alapszakaszt a harmadik helyen záró Szentes, a felsőházi rájátszást - melyből három találkozót még idén lejátszanak - december 13-án, hazai medencében kezdi majd.

A férfiak az Újpesttel néztek farkasszemet, szűk egy órával a hölgyek mérkőzése után. Remekül játszott a Szentes, a Berki, Szebeni, Szénászki vezérelte hazaiak formás támadásokat vezettek és előbb 6-3-ra, majd 7-5-re is a Legrandnál volt az előny. Hétnél azonban megtorpant a Kurca-parti gárda, felzárkóztak a lilák, sőt háromgólos előnyre tettek szert, amit meg is őriztek a találkozó végéig (8-11). Komlósi János a Legrand-Szentes vezetőedzője a mérkőzés végén úgy vélekedett, hogy az újpestiek magabiztosabban értékesítették az emberelőnyös helyzeteiket. Csapata a harmadik negyedig remekül helytállt, önmagukhoz képest jól játszottak. A többgólos előny birtokában Komlósi János pontszerzésben mindenképpen reménykedett, ám hogy végül ez elmaradt, abban az is közrejátszott, hogy kulcsemberei pontozódtak ki a találkozó során. Csapatából Berki, Zentai, Somogyi játékát emelte ki a vezetőedző.

H. V.


<<< Vissza