<<< Vissza

Ütős éjszakák-amatőröknek

2003. december 5.

 
Két szomszéd keveredett tettlegességig fajuló vitába az elmúlt szombaton. A szóváltást követően az egyik férfi megrúgta a másikat, aki nem hagyta magát és visszaütött úgy, hogy ellenfele nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Mindkét férfi ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Az ütős éjszaka nem csak a sportcsarnokban zajlott, hiszen az előző esettel azonos napon a buszpályaudvaron is elcsattant néhány pofon. Egy hete már beszámoltunk arról, hogy egy hajléktalan betörte a váróterem ablakát. Nos, ugyanez a férfi most egy ott lévő férfit ütött meg. A rendőrök gyorsan elkapták a verekedőt, újabb eljárás alá vonva a hajléktalant.

Büntetőeljárás indult két szentesi fiatalember ellen, akik vasárnap egy kocsmában adás-vételt bonyolítottak le. Az üzlet tárgya egy kabát volt, amelyet egy harmadik személy adott el nekik. A két férfi a pénzt odaadta, ám a kabátot nem kapták meg, ezért a kabát tulajdonosát jól megverték. Önbíráskodás miatt indult eljárás ellenük és büntetésük öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Szintén önbíráskodás miatt indított eljárást a szentesi rendőrkapitányság három férfi ellen, akik az elmúlt hétvégén megvertek egy negyedik személyt. A történet úgy kezdődött, hogy a szentesi férfi egyedül tartott hazafelé, amikor egy mikrobusz fékezett mellette, amelyből három férfi pattant ki. A kis csapat és a sértett közti anyagi vitát ököllel próbálták rendezni a társaság tagjai, verésük eredményeként az elagyabugyált férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Nem csak a férfiak voltak harapós kedvükben, a hölgyek is hallattak magukról. Kedden egy hölgy és a párja sétáltak a főutcán, amikor egy másik nő lépett oda hozzájuk - a férfi régebbi ismerőse -, majd a vetélytársnőjének rontott, megtépte a haját, valamint eltörte a nő szemüvegét. Az amazon ellen garázdaság, testi sértés és rongálás miatt kezdődött eljárás.

Az új pincér "nyúlta le" a pénzt az egyik szentesi vendéglátó-egység kasszájából. A férfi 280 ezer forint körüli összeget vett magához, amit játékgépben szeretett volna megforgatni. A profitot eltette volna, az "alaptőkét" pedig vissza akarta rakni a helyére. A terv ilyen egyszerű, ám a szerencsevadásznak nem volt szerencséje, elbukta az összeget, ezen kívül sikkasztás miatt a törvény előtt is felelnie kell.

Egy Opel Vectrát öntöttek le ismeretlen, maró folyadékkal a Szigeti István utcában. A "jóakarók" valószínűleg valamilyen nézeteltérés miatt választották az önkifejezés ilyen módját. Minden esetre rongálás miatt nyomoznak utánunk a rendőrök.

Sokasodnak a vásárlók az üzletekben, a piacokon, érdemes tehát odafigyelni a zsebtolvajokra, mert könnyen "megfújhatják" a pénztárcánkat, ami így ünnepek előtt nem kellemes dolog. Egyedül eladó az üzletben lehetőleg ne tartózkodjon, mert könnyen kijátszhatják a figyelmét a bűnözők.

H. V.


<<< Vissza