<<< Vissza

Sebességkorlátozás

2003. december 5.

 
A 45-ös főút belterületi szakaszára kért sebességkorlátozást interpellációjában Geréné Dunaháti-Vas Márta önkormányzati képviselőasszony. Interpellációjában elmondta, Nagyhegy városrész lakói keresték meg a panaszukkal, miszerint a Kunszentmárton-Szarvas felé vezető 45-ös főútnak a lakóhelyükkel szomszédos részén nagy sebességgel száguldoznak az autók. A képviselőasszony kijelentette: családi házas övezetről lévén szó, ahol naponta jönnek fel járművek a környező dűlőutakról, vezetőik nem képesek mindig kiszámítani, hogy biztonsággal fel tudnak-e még hajtani a 45-ösre. Megemlítette, amikor a képviselő-testület ülésén interpellált, azon a napon is történt baleset a kritikus útszakaszon.

Kérését azonban az érintett fél nem tartotta indokoltnak. A Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. a polgármesteri hivatalnak megküldött levelében így fogalmazott: a 45-ös főút nagyhegyi részén "a baleseti statisztikák nem mutatnak kiemelt baleseti gócra utaló jeleket." Geréné nem fogadta el a társaság válaszát. Mint mondta, Földvári N. István rendőr alezredes, kapitányságvezető is támogatja a nagyhegyi családok kérését.

Ezt követően nagyhegyi lakosok levélben fordultak a képviselőasszonyhoz. Mint írták, ha kell, aláírásokat gyűjtenek biztonságuk érdekében. Mi több, vállalták, hogy a sebességkorlátozó táblák elhelyezési költségeinek az ötven százalékát állják.

A Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. végül is helyt adott a kérésnek. Lapunk értesülése szerint a héten kihelyezték a 60 km/óra sebességkorlátozó táblát az ominózus nagyhegyi szakaszra.


<<< Vissza