<<< Vissza

Új CT a kórháznak

2003. december 5.

 
A Csongrád Megyei Közgyűlés Egészségügyi és Szociális Bizottsága december 3-án kihelyezett ülést tartott a Szentesi Területi Kórházban. A bizottság a helyszínen tájékozódott a közgyűlés konszolidációs programjának végrehajtásáról, a csongrádi belosztály áthelyezésének feltételeiről. A bizottság tagjai találkoztak a kórház egészségügyi és technikai dolgozóival is.

Az ezt követő sajtótájékoztatón Simicz József, a bizottság elnöke elmondta, hogy a kijelölt önkormányzati biztos munkáját elvégezte, és gyakorlatilag kivonult a kórház életéből. Annak a 151 pontból álló programnak, melyet a közgyűlés elhatározott, és feladatul adott a kórházi vezetésnek, és a megyei biztosnak, 90 százalékban megvalósult. A bizottság örömmel állapította meg az adatokból, hogy a kórház teljesítményképessége nőtt. Mára visszaszerezte azt a bizalmat a betegek körében, amelyet hosszú évtizedekig élvezett. Az elnök véleménye szerint, ragyogó jövőkép áll az intézmény előtt.

A másik fontos bejelentés a csongrádi belosztály áthelyezésével kapcsolatos. December 20-i határidővel a csongrádi osztály betegeit a kórház fogadja. Az osztály dolgozói kivétel nélkül átjöhetnek Szentesre, a két főorvos pedig december 5-én (lapzárta után) ad választ arra, hogy a megbízatást elvállalja-e.

Dr. Borzi Márta főigazgató az adósságállomány kapcsán elmondta, hogy kinevezésekor a kórház havonta 25-30 millió forint adósságot termelt. Helyzetük mára stabilizálódott. Ez nem azt jelenti, hogy a kórház minden adósságállományát felszámolta, hiszen az idő nagyon rövid volt. Jelenleg mintegy 230 millió forintos adósság terheli az intézményt, amit súlyosbít az a havi 7 és fél millió forintos visszavonás, amit az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak a "protézis-ügy" kapcsán büntetésként fizetnek. Ezért van szükség megszorításokra, és továbbra is nagyon ésszerű gazdálkodásra.

A tájékoztató végén szóba került még a megyei önkormányzat legutóbbi, több mint 100 millió forintos beruházása is, amelyen egy új CT-t vásároltak a kórháznak. Ez várhatóan két hét múlva már a betegek rendelkezésére áll.

N. A.


<<< Vissza