<<< Vissza

Képtár

2003. november 28.

 
A megnyitás óta sokan keresték fel a galériát - mondja Dobos András, a Petőfi utcai magángaléria tulajdonosa. Majd hozzáteszi: folyamatosan érdeklődnek, egyre bátrabban. Megemlíti Mészáros Zoltánt, a Szentes és Vidéke Áfész elnökét, akinek személy szerint sokat köszönhet. Mint mondja, szerepet vállalt a galéria felkarolásában is.

- Többen felkértek képeik értékbecslésére - meséli. - Volt, aki eladó képét ajánlotta. December eleje az aukciók hete az országban, a fővárosban nagy kiállítások, rendezvények sora várja az érdeklődőket. Különösen a Műterem Galériával tartunk fenn szoros kapcsolatot. Nagy aukcióikon részt veszünk.

Elmondhatom, a hozzám befutott kérésekre a katalógusok rendelkezésre állnak, a kiválasztott képek megvásárlásában segítséget nyújtunk.

- Nyíregyházi barátaink segítségével az idősebb generációhoz tartozó nagybányai festőcsoporttal sikerült felvenni a kapcsolatot. Tőlük még a héten megérkezik közel húsz új festmény. A közönség számára be szeretnénk mutatni. Úgy érezzük, valami elkezdődött, talán még jobban is sikerült, mint ahogy vártuk.

- Találkoztak már különleges kéréssel is?

- Igen. Olyan kérésekkel fordultak hozzánk, azt hittük, nem tudjuk teljesíteni. Elkezdtek nagy nevekben beszélni, ki milyen festményt szeretne, és akkor elmondtuk a katalógus szerinti árakat, mire megjegyezték: igazándiból nem az ára iránt érdeklődtek, érzik a képekben rejlő befektetés lehetőségét. Tudják, hogy a minőségnek ára van. Egy Holló László-képet vettek meg. Ára? Egymillió forint. De keresik a szentesi festők munkáit is. Értékbecsüsök, szakértők rendelkezésünkre állnak.

- Úgy tudjuk, aukcióra készülnek.

- December elején Katona Imre, Bíró Jenő és még egy harmadik festő képeit állítuk ki, előttük papírdobozka lesz, abban lehet jelezni, hogy ki milyen árat adna meg érte. Licitálhat. Karácsony előtt felbontjuk a dobozkák tartalmát, a pénzt a szentesi nevelőotthon részére felajánljuk. Ha nem éri el az 50 ezer forintot, kiegészítsük. Jelzés értékű gesztus.

- Milyen a belátogató közönség?

A kérdésre Tóth Lajos galériamenedzser válaszol:
- Sok érdekes történet, kincsek. Jöttek festők másolni, diákok mesterségbeli tudást szerezni. Előfordult olyan nap, amikor nem tudtam időben bezárni, volt, amikor a reggel nyitás előtt csengettek.


<<< Vissza