<<< Vissza

Alkalmatlan?

2003. november 28.

 
November 24-én lakossági bejelentésre az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat munkatársai ellenőrzést tartottak a Széchenyi-ligeti strandfürdő területén. Elsőként a termálvizes medencéknél végeztek érzékszervi vizsgálatot, amely szerint a vizet fürdőzésre alkalmatlannak találták. Az egyik körmedencében uszadékra figyeltek fel.

Mivel a három medencének azonos a vízforrása, dr. Vásárhelyi Eszter tiszti főorvos, határozattal felfüggesztette a melegvizes medencék üzemeltetését. A mostani ellenorzés során nem történt bakteriológiai, sem egyéb műszeres vizsgálat, Tomcsányi Ferenc igazgató (sportközpont) arról biztosította az ÁNTSZ képviselőit, hogy a problémák kiküszöbölésére rövid időn belül megoldást keresnek, elvégeztetik a szükséges vízminőségi vizsgálatokat, és azokat bemutatva kérik, hogy mihamarabb engedélyezzék a termálvizes medencék újbóli megnyitását a nagyközönség számára.

Tomcsányi Ferenc arra a kérdésre, miszerint klórdarabokat láttak a vízben, elmondta, azért is képtelenség a bejelentés, mert klórt egyáltalán nem használnak a zárt rendszerű sportmedencénél.


<<< Vissza