<<< Vissza

Sporthírek röviden

2003. november 14.

Asztalitenisz

Szentes Városi Sportcsarnokban november 8-án, szombaton, került megrendezésre a Városi Top 10 elnevezésű asztalitenisz verseny.

A verseny győztese Erdész Tibor, aki mind a kilenc összecsapását megnyerte. 2. Zoltai Zoltán, (7 győzelem, 2 vereség), 3. Kűrti Sz. Imre (6 győzelem, 3 vereség), 4. T. Nagy Zsolt (6 győzelem, 3 vereség). Kettőjük között az egymás elleni eredmény döntött.

Ugyancsak a sportcsarnok adott otthont hétközben az NB III-as bajnokságban a városi rangadónak, ahol a Szentesi Kinizsi, a Zöldág Szentes együttesét fogadta. A mérkőzést 15-3 arányban a Kinizsi nyerte.
A Kinizsi pontszerzői: Erdész, T. Nagy (4-4), Zoltai (3), Kűrti (2), Zoltai - T. Nagy, Erdész - Kűrti párosok (1-1).
A Zöldág pontjait Simon (2), Rácz (1) szerezte.

D. V. Z.



Teke

Az NB III-as bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesületének csapata november 8-án a szanki Uniforce TK csapata ellen játszott. A szentesi TE összesen 2366 fát ütött, 3 egyéni pontot szerzett, az Uniforce TK csapata összesen 2266 fát ütött, 3 egyéni pontot szerzett. A plusz 100 fáért járó 2 ponttal a Szentesi TE 5-3-ra győzött. A SZTE pontszerzői: Molnár Péter 438 fa, Dömsödi Ferenc 401 fa, Varga Imre 398 fát ütött.

A Szentesi TE november 15-én, félnégykor fogadja a kétegyházi DSK csapatát.



Díjugratás

A Szent László Lovas Club versenyzője, Szécsényi Péter, a közelmúltban két díjugrató versenyen szerepelt. Először Újszentivánon, a megyei döntőben "B 1" kezdőlovak kategóriában, ötven induló közül 3. helyezést ért el. A második megmérettetésen Hódmezővásárhelyen Furioso-North Star fajta díjugrató versenyen két versenyszámban is nyeregbe szállt, s negyven résztvevő közül 4., illetve 6. helyet szerzett.

D. V. Z.



Férfi kézilabda NB II

A Szentesi Kinizsi férfi együttese Mezőtúron lépett pályára. A vendégeskedésből pont nélkül tértek haza, hiszen 36-26 arányú vereséget szenvedtek.

A mérkőzés utolsó negyedében megsérült Nagy Imre és Weinecker Norbert (kifordult a térde), ettől kezdve elment a hajó - tájékoztatta lapunkat Herold Péter technikai vezető.

D. V. Z.



Döntetlen

A megyei III. osztályban szereplő Szentesi Kinizsi labdarúgócsapata az első hely szempontjából igen fontos csoportrangadót játszott Derekegyházon. A kemény, agresszív, durva, sérüléstől sem mentes ütközet 1-1-es döntetlen eredményt hozott, ez azt jelenti, hogy egy pont előnnyel továbbra is a Szentesi Kinizsi vezeti a tabellát. A szentesiek gólját Törőcsik, a hazaiak találatát Varga Zsolt szerezte.

D. V. Z.



Gólpárbaj

A Hungerit-Szentes -Angyalföld OB I-es női vízilabda-mérkőzés legizgalmasabb kérdése az volt, hogy vajon ki nyeri Szremkó Krisztina és Molnár Anett gólpárbaját. A szentesi szurkolók szempontjából leginkább az volt megnyugtató, hogy mindkét hölgy a Hungerit csapatát erősíti, így találataik mindenképpen a hazai gólok számát gyarapították.

Nos kettejük külön meccse végül döntetlennel zárult, mindketten hat-hat gólt szereztek, a Szentes pedig összesen huszonnégyet, ellenben csupán hármat kapott. A találkozó gyakorlatilag az első negyedben eldőlt, 55 másodperccel a kezdő sípszó után már 2-0, az első játékrész végén 8-0 állt az eredményjelző táblán. A második és a negyedik negyedben a "második sor" is lehetőséget kapott a játékra, de ez sem befolyásolta a találkozó végső kimenetelét.

A magabiztosan begyűjtött bajnoki pontok után Pengő László vezetőedző elégedetten nyilatkozhatott a látottakról. Értékelése szerint a lefordulások jól sikerültek, a helyzetkihasználás is megfelelő volt. A mezőnyből Szremkó, Molnár és Hőnig játékát látta kiemelkedőnek a szentesiek mestere. A Hungerit a hétvégén Dunaújvárosba utazik, ahol a Green System gárdája látja vendégül Vér Andriennéket. A cél itt sem lehet más, mint a győzelem.

H. V.


<<< Vissza