<<< Vissza

Csökken a gyermeklétszám

2003. november 14.

 
Sajnos nem csak Szentesre jellemző a csökkenő gyermeklétszám az iskolákban és az óvodákban. Országos tendencia az egyre kevesebb csoport és osztálylétszám. Szűcs Lajos polgármestertől megtudtuk: A városban idén két osztállyal indult kevesebb, de jövőre is hasonlóra kell számítani.

Iskola és óvodabezárásról eddig még nem esett szó, de a pedagógus és a dolgozói létszám bizonyos fokú csökkentése sajnos úgy néz ki elkerülhetetlenné válik. Természetesen nagyon megnézik, hogy mely dolgozókat bocsátják el. Semmiképpen sem szeretnének olyanoktól megválni akinek családja van és gyermekeket kell eltartania. Ha mindenképpen elkerülhetetlenné válnak a létszámleépítések akkor inkább nyugdíjasokat illetve óraadó, helyettesítő pedagógusokat küldenek el.

Kevés a gyerek. Egy gyerek után kb. 260 - 270 ezer forintot kap az önkormányzat. 50 - 60 gyereknél ez már hatalmas kiesést jelent, amit nincs honnan pótolni, viszont az intézmények fenntartása igen költséges.

Szűcs Lajos elmondta : Nem intézményekben, hanem főben gondolkodnak, de egyenlőre még nem lehet pontosan tudni, hogy hány személyt is érintenek a várható elbocsátások.


<<< Vissza