<<< Vissza

Sporhírek röviden

2003. október 22.

 
Vízilabda
Három meccs után

A Legrand-Szentesi VK a sorsolás szeszélye kapcsán az első három fordulóban az OB I-es férfi bajnokság három erősebb együttesén van túl. Ezt a nehéz sorozatot a hétvégén az FTC-vel zárták. Az Újházi-Somogyi , Berki, Szénászki, Kis I., Zentai, Szebeni , csere: Lavrisinyec, Pellei, Juhász E., Vígh, Hyc, Kameneckij 1., edző: Komlósi János összeállítású hazaiak ellen két góllal elhúzott a zöld-fehér gárda. Ebben a periódusban Szebeni büntetőt hibázott. Somogyi szépített ugyan, de az egyenlítés reménye szertefoszlott. A második felvonás végén öt gólra nőtt a vendégek előnye (7-2). A harmadik negyed döntetlent hozott ugyan, s így nem kerültek közelebb a hazaiak a vendégekhez. A záró hétpercben az FTC még jobban tudatosította azt, hogy jobb játékerőt képvisel s alakult ki a 12-4 (3-1, 4-1, 2-2, 3-0) arányú fradi siker.

D. V. Z.



Diáksakk

Október 11-én a Klauzál Gábor Általános Iskola és a Szentesi Spartacus Sportkör rendezésében sakkversenyt tartottak általános iskolás korú tanulók részére. A meghívásra Csépáról és Orosházáról is érkeztek versenyzők.
Tariné Lantos Piroska iskolaigazgató megnyitó beszédét követően kezdetét vette a küzdelem. A sakktábláknál harminckilenc gyerek játszott. A négy csoportban lebonyolított verseny komoly munkát adott a dr. Makay Andor, Kőhalminé Forrai Julianna és Kibicher László alkotta bírói gárdának.

Eredmények:
Alsó tagozatos fiúk: 1. Korbel Alex (Klauzál Gábor Ált. Isk.), 2. Béres Bence (Orosháza), 3. Iligay Atilla (Klauzál Gábor Ált. Isk.).
Alsó tagozatos lányok: 1. Molnár Nikolett, 2. Horváth Nóra, 3. Barhács Anna (mindhárman csépaiak).
Felső tagozatos fiúk: 1. Horváth Antal (Orosháza), 2. Bardóczi János (Klauzál Gábor Ált. Isk.), 3. Kárpáti Attila (Orosháza).
Felső tagozatos lányok: 1. Czakó Orsolya (Klauzál Gábor Ált. Isk.), 2. Kiss Edina (Koszta J. Ált. Isk.), 3. Katona Tünde (Klauzál Gábor Ált. Isk.).



Veretlen Hungerit


Őrzi száz százalékos mérlegét a Hungerit-Szentes női vízilabdacsapata az OB I-es bajnokságban. Szremkóék ezúttal Kecskemétről tértek haza győztesen, 11-2-re győzték le a Solárker-Villanófókák gárdáját. A szentesi csapatból Szremkó négy, Molnár és Tóth A. két-két, Vér, Huszka és Hevesi egy-egy alkalommal volt eredményes. A Hungerit csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a tabella harmadik helyén, az ugyancsak veretlen Vasas és a Dunaújvárosi Főiskola csapatai mögött.

H. V.



Nyolcban az AL-KO

A női NB I-es futsal teremlabdarúgó bajnokság 3. fordulóját rendezték a Szentesi Városi Sportcsarnokban. Már ebben a körben eldőlt, hogy a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül (10. 25-e szabadnap, 11. 8-án Tarján Sportcsarnok) csoport győztesként bejutott a legjobb nyolc közé az AL-KO Szentesi TE női együttese.

A szentesi forduló eredményei: AL-KO Szentesi TE-Skorpió SE Salgótarján 6-1 (2-1), góllövők: Kiss Etelka (2), Körmöczi Ildikó, Zentai Adrienn, Rosta Eszter, Sebestyén Bernadett (1-1)
AL-KO Szentesi TE-Tatabányai Amazon SE 9-0 (4-0),
góllövők: Sebestyén (4), Kiss E. (2), Körmöczi, Siha, Zentai (1-1)
Salgótarján-Tatabánya 1-1 (1-1), SHS Union Dobó Katica Eger szabadnapos.

A tabella állása két forduló után: 1. AL-KO Szentesi TE 12, 2. Salgótarján 4, 3. Tatabánya 1, 4. Eger 0 pont

Az AL-KO Szentesi TE a következő összeállításban játszotta mérkőzéseit: Balázsné - Kiss E., Körmöczi, Zentai, Rosta. Játszott még: Papp M., Siha M., Sebestyén, Kiss Á., Becsei, Milovanovics, Magyar M. (kapus)

D. V. Z.



Teke

Az NB III-as bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesületének csapata október 18-án a Szegvár Takarék csapata ellen játszott. A Szentesi TE összesen 2417 fát ütött - 4 egyéni pontot szerzett -, a Szegvár Takarék csapata összesen 2327 fát ütött - 2 egyéni pontot szerzett. A plusz 90 fáért járó 2 ponttal a Szentesi TE 6-2 győzött. A SZTE pontszerzői: Molnár Péter 422, Dömsödi Ferenc 417, Kemenesi Csaba 408, Garai Tibor 398 fát ütött. A Szentesi TE október 25-én az orosházi MTK csapatát fogadja.



Elfogyott az előny?

A megyei III osztályban vitézkedő Szentesi Kinizsi labdarúgócsapata az előző heti döntetlen után hazai pályán is remizett. A legutóbbi fordulóban Szőreg II. gárdáját látta vendégül. Az eredmény 2-2. A hazaiak Borák két találatával már 2-0-ra vezettek, de az emberhátrányban lévő vendégek egyenlítettek. Tóth György által irányított Kurca-parti gárda az idény leggyengébb játékát produkálva csak egy pontot tudott itthon tartani. Az ilyen teljesítmény odavezet, hogy az eddig megszerzett előny elfogyhat.

Dunás V. Zoltán


<<< Vissza