<<< Vissza

Megvan az első győzelem
Kézilabda NB II

2003. október 22.

 
Hosszú évek után ismét az NB II-es kézilabda-mérkőzésen aratott győzelemnek örülhettek a kézilabda szentesi hívei. A Szentesi Kinizsi NB II-es férfi gárdája legutóbbi összecsapásán, hazai pályán fogadta Kiskunmajsa csapatát. Háromszáz néző előtt a következő összeállításban lépett pályára: Kajtár-Bakó, Szaszkó, Lovász, Nagy, Dömsödi, Varsandán Játszott még: Kajla, Kristó, Sipos, Bondár (kapus), Herold (kapus)

A Kurca-parti alakulat kezdett jobban. Két gólos előnyt szereztek. De nem örülhettek sokáig a vezetésüknek. A vendégek emberhátrányból egyenlítettek s megszerezték a vezetést, az eredményjelző ekkor 7-6-os majsai vezetést mutatott.

Ezután a szentesi gárda rákapcsolt, s a 25. percben már ismét Szentesnél az előny, 15-10. Az első félidő végéig meg is maradt az ötgólos különbség (17-12). Szünet után tovább nőtt a hazai gárda előnye 20-13. Mindenki fölényes sikerre gondolt, nem úgy a vendégek. A majsaiak felálltak a padlóról, s a hétgólos hátrányt egy gólra csökkentették, 23-22. Ebben a periódusban a hazaiak sorra hagyták ki a ziccereket. Dömsödi Péternek és Szaszkó Róbertnek köszönhetően ismét öt gólra nőtt a Kinizsi előnye, mely meg is marad a mérkőzés végéig, így alakult ki a 31-26-os végeredmény.

Gólszerzők: Lovász (8), Dömsödi (7), Szaszkó (5), Nagy (6), Varsandár (4), Bakó (1)

A győzelem után Szécsi László a Szentesi Kinizsi edzője így értékelt:

- A mérkőzés alatt egyszer jobban kijött a lépés, azután egy kicsit visszaestünk, majd ismét magunkra találtunk. Sérülések tizedelnek bennünket. Ilyen körülmények között nagyon megérdemelte a gárda ezt a győzelmet. Most vagyunk újoncok. Nekünk nagyon szokni kell az NB II-t. Ez a győzelem csapatmunka volt. Periódusonként voltak olyanok, akik vitték a csapatot. Nagyon örülök, hogy ez nem két-három ember, hanem az egész csapatra igaz.

Dunás V. Zoltán


<<< Vissza