<<< Vissza

Szentes-Honvéd
Magyar Kupa

2003. október 22.

 
Október 29., szerda 13 óra: Szentesi TE-Bp. Honvéd Magyar Kupa mérkőzés a nyolc közé jutásért Szentesen! Nagyon sok drukker várja már a találkozót, nekik szolgálunk néhány fontos információval az alábbiakban, valamint megszólaltattunk játékost, vezetőt és szurkolót is, hiszen kíváncsiak voltunk, mit várnak az összecsapástól.

A Szentes remek formában van, a Salgótarjánnak négyet, a BVSC-nek hármat "rámoltak be" Szarvasék, ráadásul Karcagról is elhoztak egy pontot. A formára éppenséggel a Honvéd sem panaszkodhat, annak ellenére nem, hogy szombaton a Bodajk ellen elszenvedte első vereségét az NB I/B-s bajnokságban Gálhidi György csapata. A Honvéd továbbra is vezeti a tabellát, sőt, elsőségét akkor is megőrzi, ha esetleg elveszíti a pénteki nagy rangadót a Bp. Vasas ellen.

A kupamérkőzésre a Honvéd szurkolók is készülnek. Az internetről szerzett információk szerint a vendégdrukkereket szállító vonat szerdán délelőtt 11 óra 20 perckor érkezik a szentesi pályaudvarra, de személyautókkal is számos szurkoló jön majd városunkba, csakúgy ahogy azt tették az előző idénybeli Szentes-Kispest mérkőzésen.

A szentesi klubvezetés emelt létszámban alkalmazza a polgárőröket és az őrző-védő cég munkatársait a mérkőzés biztosítása érdekében. A szurkolók gyorsabb bejutását segítheti, hogy több pénztár lesz majd nyitva, okulva a tavalyi esetből.

Most pedig lássuk, ki milyen érzésekkel várja a találkozót.

Bozóky Zoltán, a Szentesi TE vezetőedzője: Szeretnénk megnehezíteni a Honvéd dolgát, bízom a tisztes helytállásban. Az biztos, hogy nem fogunk tíz emberrel védekezni, igyekszünk odakerülni az ellenfél kapuja elé és játszani a saját játékunkat.

Kecskés István, a Szentesi TE technikai vezetője: Mint tavaly, most is sok nézőt várunk a mérkőzésre, nem csak Szentesről, hanem a környező városokból, falvakból is, annak ellenére, hogy tudjuk, a 13 órás kezdés nem a legoptimálisabb időpont. Ennek ellenére remélem, hogy minél többen látogatnak majd el és 12. játékosként bíztatják csapatunkat. A nézőszám a klub számára sem mellékes, hiszen a minél nagyobb bevétel roppant fontos az egyesület léte szempontjából. A mérkőzésen egyébként tombolaszelvényeket is lehet majd vásárolni, a meccs után pedig ajándékokkal kedveskedünk a szerencsés szurkolóknak. Hogy ki jut végül tovább? Annak ellenére, hogy a tavalyihoz képest gyengült a gárda, remélem, hogy szoros mérkőzésen - és most itt a szívemre hallgatok - szentesi győzelemnek örülhetünk majd.

Dávid László, szurkoló: A Szentes nem a régi, a csatársor lehetne jobb is, és bár a védelem jónak tűnik, nincs, aki gólt lőjön.

Sáfár Antal, szurkoló: A legrosszabb esetben is döntetlenre hozzák a fiúk a mérkőzést. Véleményem szerint tizenegyesekkel dől majd el a továbbjutás sorsa.

Rúzs-Molnár András, a Szentesi Vasutas futsal csapatának játékosa: A Szentes tavaly erősebb volt, mégis kikapott a Honvédtól. Most szerintem döntetlen lesz a rendes játékidő végén, aztán jöhet a hosszabbítás.

Sztantics Csaba, Szentes város jegyzője: Már az is nagy siker, hogy a legjobb 16 közé bejutott a Szentes. A tisztes helytállásban reménykedem, de akkor sem lennék csalódott, ha a Honvéd jutna tovább. Az a fontos, hogy ne játszunk alárendelt szerepet a mérkőzésen, legyünk egyenrangú partnerei a vendégeknek.

Nana Mihály, a Szentesi TE csatára: Mi gyengültünk, a Honvéd erősödött a tavalyihoz képest, ennek ellenére igyekszünk majd meglepetést okozni. Az öltözőben már téma a meccs, mindenki várja a derbit. Az igazi az lenne, ha sikerülne gólt lőnöm a Honvédnak.

Kerepeczky Csaba, a Szentesi TE középpályása: Jó mérkőzésen remélem győzni fogunk a Honvéd ellen.
Bíró Mihály, a Szentesi TE kapusa: Most jobbak leszünk, mint tavaly, ezért tisztes helytállás mellett 1 gólos győzelmet várok a csapattól.

A két csapat várható összeállítása:

Szentesi TE: Bíró-Keller, Márics, Taskovics, Gyagya-Kerepeczky, Tóth, Szabó, Pálfi-Szarvas, Nana (Ábel)

Bp. Honvéd: Molnár-Hornyák, Vámosi, Budovinszky, Keller-Bábik, Vadócz, Vén, Drobnjak-Kozarek, Horváth P.

A mérkőzés október 29-én szerdán, 13 órakor kezdődik.

H. V.


<<< Vissza