<<< Vissza

Motorost keres a rendőrség

2003. október 22.

 
Elfogták a rendőrök azt a tolvajt, aki rendszeresen lopkodta a kerékpárokat a Koszta J. általános iskolából. A tettes mindössze 10 esztendős és a Deák Ferenc utcai Gyermekotthon lakója. Az eltulajdonított kerékpárokat haza nem vihette, mert azonnal lebukott volna, de a suliba sem mehetett vele, hiszen ő is a Kosztába jár. A bringákat ezért útközben támasztotta le, ha pedig nem találta ott, ahol hagyta őket, lopott másikat.



Volt még egy kerékpáros ügy, itt szintén ismert már a tettes, aki egy szentesi hajléktalan. Ő üzletek, közintézmények elől vitte el a bicikliket, és alkalmi vevőknek adta tovább azokat. Két kerékpár már meg is lett, ezeket a tulajdonosaik átvehetik a rendőrkapitányságon.



Csütörtökön délután Magyartésről loptak el 17 birkát, majd szombaton egy őrizetlenül hagyott, lakatlan tanyából tereltek el 19 jószágot, másnap, szintén innen újabb 20 birka és bárány került "új" gazdájához. A bűnözők ha már ott jártak, pótkocsit, szerszámokat is eltulajdonítottak.



Egy 16 éves fiú sérelmére követett el lopást két hasonló korú társa. A két "barát" társukat látogatta meg otthonában, ám onnan 25 ezer Ft értékben vittek magukkal ruhaneműket, a srác tudta és engedélye nélkül. A két tizenéves elkövető nem ismeretlen a rendőrség előtt, korábban már egyéb ügyekben eljárás indult ellenük.



Október 18-án szombaton 11 óra 15 perckor halálos kimenetelő közúti baleset történt Szentes határában a 45-ös út és a 451-es elkerülő út kereszteződésében a TV-toronynál. A fenti időpontban egy távolsági busz tartott Vásárhely felé, amikor tőle jobbról, az elkerülő útról elékanyarodott - a busz féktávolságán belül - egy 125 vagy 250 köbcentiméteres motorkerékpár, amely balra, Szentes felé haladt tovább. Az ütközés elkerülése miatt a busz vezetője balra rántotta a kormányt, majd áthaladt a szembe jövő forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a Szentes felé szabályosan közlekedő Trabant kombi személygépkocsival. A Trabant vezetője és utasa - hódmezővásárhelyi lakosok - az ütközés következtében a helyszínen életüket vesztették. A motorkerékpáros a baleset bekövetkezése után rövid időre megállt, majd elhajtott Szentes irányába.

A rendelkezésre álló adatok alapján a motorkerékpár APRILIA típusú volt, melynek színe jellemzően fehér, de kék, illetve kékes lila és piros színezés is látható a járművön. A motorkerékpár vezetője sötét színű motoros ruhát és sötét színű (sötétkék, bordó, vagy fekete) bukósisakot viselt. A motorkerékpár forgalmi rendszámának betűjelei közül az első U, a második B, vagy M, a harmadik W lehetett.

Kérjük, aki a fent leírtak alapján a motorkerékpár vezetőjével, vagy a járművel kapcsolatban értékelhető információt tud adni, jelentkezzen személyesen a Szentesi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy telefonon a 312-433 számon a 42-24 melléken, vagy a 107-es számon.

H. V.


<<< Vissza