<<< Vissza

Általános iskolásokat díjaztak

2003. október 22.

 
Képaláírás: Eredményhirdetésre várva. (Fotó: Vidovics Ferenc)
A Horváth Mihály-tanulmányi emlékverseny befejeztével a középiskolások után az általános iskolás kategóriában is eredményt hirdettek. Bácskainé Fazekas Márta, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója elmondta, hogy ezen a versenyen azért vannak korosztályok, hogy ne legyen kudarcélményük a még nem középiskolásoknak, s egyúttal a gimnáziummal is megismerkedhetnek. Sőt, a verseny legjobbjainak felajánlják, hogy az intézményben folytassák tanulmányaikat.

Matematikából és idegen nyelvből felvételi nélkül juthatnak a legeredményesebbek a gimnáziumba. Összesen mintegy ezer tanulót mozgósítottak, mert nem csak szentesi iskoláknak írták ki a versenyt. Így az idei megmérettetésen huszonhárom általános iskola tanulói vettek részt. Az október 17-i ünnepségen a díjátadás előtt egy kis műsorral, a 10. D-osztály Kapolcson is sikert aratott Szó, szó, szó című előadásával kedveskedtek a diákoknak.

A legsikeresebb versenyzői:
versmondó, Borbás Julianna (Petőfi Sándor Ált. Isk. 6. oszt.), Szeri Krisztina (Koszta Jószef Ált. Isk. 8.),

műveltségi vetélkedő, Ádor Edit (Szent Erzsébet Ált. Isk. 7.), Olasz Balázs (Koszta J. Ált. Isk. 7.),

angol nyelv, Molnár Noémi (Koszta J. Ált. Ist. 6.), Jámbori Attila (Kossuth L. Csongrád 7.), Szeri Krisztina (Koszta József Ált. Isk. 8.),

német nyelv, Nánási Attila (Koszta J. Ált. Isk. 5.), Berta Ádám (Fábiánsebestyén 6.), Havasi József (Fábiánsebestyén 6.), Mészáros Ádám (Fábiánsebestyén 7.), Ecseki András (Mindszent 8.), Francia nyelv, Gyenes Tamás (Szent Erzsébet 5.), Tóth Krisztina (Szegvár 6.), Ádor Edit (Szent Erzsébet 7.), Binder Zsófia (HMG 8.),

vers- és prózamondó, Kordos Zoé (HMG 7.),

matematika, Balázs Barbara (Szent Erzsébet Ált. Isk. 7.), Varga Viktória (Koszta József Ált. Isk. 8.),

természettudományos vetélkedő, Olasz Ádám (Koszta József Ált. Isk. 7.), Berényi Anna (Szent Erzsébet Ált. Isk. 8. osztály)


<<< Vissza