<<< Vissza

Közös hangon

2003. október 22.

 
A Kiss Bálint Református Általános Iskola kis csoportja - öt pedagógus és három diák - október 11-16-a között Darmstandban, a Comenius-programot előkészítő látogatáson vett részt. Francia, német, svéd és egy erdélyi iskola mellett a szentesi iskola az ötödik, amely ebben a projectben vesz részt. Mint Karikó-Tóth Tibor igazgatótól megtudtuk, a nemzetközi kapcsolat célja egy olyan európai gyermekkórus létrehozása, amelyben a már említett iskolák 130 diákja közösen készül fel, utána az énekkarok minden évben más-más helyszínen lépnek majd fel.

Minden oktatási intézménynek lesz egy saját repertoárja, és lesz jó néhány közös szám is. A hangversenyekről CD, illetve DVD-felvétel készül.

A mostani első alkalommal a gyerekekből összeállt egy 15-20 fős kiskórus, akik már gyakoroltak is, a felnőttek pedig egyeztették a programot, illetve a technikai dolgokat. A program januárban folytatódik, az iskola néhány pedagógusa előkészíti a franciaországi utat, amelyre majd májusban kerül sor, 10-12 napos program lesz. Az iskola kórusa egy Bordeaux közeli kisvárosban lép majd föl, azután a következő esztendőben lesz egy német-svéd túra, a harmadik évben pedig Szentes lesz a házigazda.

Amikor is ebből a négy országból érkeznek majd vendégek a városba. És ahogyan az igazgató fogalmazott, az öt, különböző kultúrát, hagyományt képviselő ország diákjai a kórus-muzsikálásban, kóruszenében találják meg a kapcsolatot.


<<< Vissza