<<< Vissza

Sporhírek röviden

2003. október 17.

 
Úszó hírek

A Szentes Városi Úszóklub szeptember 27-én Csongrádon, a XI. Idegenforgalmi Kupa úszóversenyen vett részt. Az úszóklub versenyzői az alábbi érmes helyezéseket érték el:
50 m leány gyors (1996-ban születettek): 1. Vecseri Dorina, 3. Papp Vanessza,
50 m leány gyors ('94): 1. Csák Anikó,
50 m leány mell ('92): 1. Borbás Ágnes, 2. Magyar Alexandra,
50 m leány hát ('89): 1. Kurucz Anikó,
50 m fiú hát ('86-87): 3. Mordvincev Sándor,
50 m férfi hát, 1. Baranyi Péter,
50 m fiú mell ('97): 2. Szécsi László,
50 m leány mell ('97): 3. Petz Zsófia,
50 m fiú mell ('94): 1. Hegedűs Bence,
50 m leány mell ('94): 1. Csák Anikó,
50 m leány gyors ('92): 1. Magyar Alexadra, 2. Talmácsi Nikoletta, 3. Bordás Ágnes,
50 m férfi gyors, 2. Baranyi Péter, 3. Udvari Gábor,
4x50 m leány gyorsváltó ('92): 1. Szentes Városi Úszóklub (Lipcsei Miletta, Kurucz Anikó, Magyar Alexandra, Talmácsi Nikoletta).

A versenyen 11 úszóegyesület vett részt, az összesített pontversenyben az úszóklub 2. helyezést ért el.

Bordás Lajos



Aranykalász KEF Kupa
Hetedik alkalommal

A fent említett teremlabdarúgó tornán, melyet a Szentes Városi Sportcsanokban rendeztek, nyolc csapat vett részt. A résztvevőket két négyes csportba osztották. A csoportmérkőzések után született meg a döntő két résztvevője. A torna első helyét eldöntő csatát az Aranykalász és a röszkei Forró Fogadó vívta.

A végső győzelmet az Aranykalász (Szentes) szerezte meg.
További sorrend: 2. Forró Fogadó (Röszke), 3. Narancs (Szentes), 3. Holstein Pub (Szentes)

Különdíjasok:
legjobb kapus: Szécsényi Mihály (Narancs),
legjobb játékos: Holló Róbert (Röszke),
gólkirály: Juhos Péter (Aranykalász),
legsportszerűbb csapat: Belvárosi Favágók (Szentes)

D. V. Z.



Labdarúgás

A megyei III. osztályban szereplő Szentesi Kinizsi labdarúgócsapata az utóbbi két összecsapásán négy pontot gyűjtött. A hat fordulón át százszázalékos teljesítményt nyújtó gárda a hetedikben pontot vesztett, Nagymágocson 0-0 arányú döntetlent ért el. A nyolcadik fordulóban Tóth György tanítványai hazai pályán az Algyő II. csapatát fogadták, Borák, majd ifj. Tóth Gy. góljával alakult ki a 2-0-s Kinizsi győzelem. A kilencedik fordulóban a hódmezővásárhelyi Astra ellen remizett, a rangadónak minősíthető összecsapás eredménye döntetlen. A Kurca-parti gárda továbbra is vezeti a tabellát.

D. V. Z.



Kézilabda

Az NB II-es pontvadászat legutóbbi fordulójában a Szentesi Kinizsi férfi csapata Tiszaföldváron szerepelt. Az idegenben lejátszott mérkőzést pont nélkül zárta a Kurca-parti gárda, hiszen 35-26 arányú vereséget szenvedett.
Az összecsapás végét jelző hármas sípszó után Herold Péter technikai vezető röviden, így értékelt: - A hazaiak szoros emberfogással semlegesítették Lovászt, valamint a nem teljesen egészséges Nagy Imrét. Szegény embert az ág is húzza, hiszen Varsandán sérülés miatt nem tudott játszani a balszélen. A vendéglátók gyorsabbak is voltak, többször le is indítottak minket.

D. V. Z.



Tekézők egyesületében

Az NB III-as bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesületének csapata október 11-én a Hódmezővásárhelyi FTK csapatát fogadta. A HFTK csapata összesen 2.386 fát ütött, 4 egyéni pontot szerzett. A Szentesi TE összesen 2.336 fát ütött, 2 egyéni pontot szerzett. A plusz 50 fáért járó 2 ponttal a HFTK 6-2-re győzött. A SZTE pontszerzői: Kemenesi Csaba 411, Molnár Péter 401 fát ütött. A TE október 18-án Szegváron a Szegvári Takarék csapata ellen játszik.



Kenusok

Szeptember 26-án második alkalommal rendezték meg a középiskolások amatőr kenuversenyét a Kurca városi szakaszán. Nyolc középiskola, négy kategóriában versenyzett a vándorserlegért, amit ebben az évben is a Horváth Mihály Gimnázium nyert. Ezzel a győzelmével nagy eséllyel indulhat a következő esztendő kenuversenyén, hogy az iskola örökös tulajdonát képezze a vándorserleg, mert aki három egymást követő évben győzedelmeskedik, az megkapja a serleget.



Challenge Kupa
Díjlovaglás

Babinszky Zsuzsanna a Szent László Lovas Klub versenyzője Sóskúton olyan versenyen szerepelt, ahol a nemzetközi szövetség által delegált két bíró (finn és angol) országról-országra járva bírálják a nemzetközi szövetségek által megnevezett 24 díjlovas teljesítményét, majd az évvégén rangsorolják az országokat. A Sóskúti megmérettetésen négy számban lehetett indulni.

Babinszky Zsuzsanna a "Morcos" nevű lovával szerepelt. Heted magával a "B" teszt feladatait kellett végrehajtani. Sajnos az időjárás megtréfálta a lovat, (esett az eső) ez az érzékeny ló teljesítményén is meglátszott. A hét induló közül a hatodik lett.

Dunás Varga Zoltán



Teremfoci

Folytatta remek szereplését a Szentesi Vasutas NB II-es teremlabdarúgó-csapata. Az elmúlt héten szabadnapos volt a gárda, a mostani hét elején pedig Gödöllőre látogattak Ruszinszkiék. Mint utóbb kiderült, érdemes volt megtenni a hosszú utat, hiszen újabb értékes három pontot gyűjtött be a "vasút". Az 5-2-es győzelemmel végződött mérkőzésen Szarvas, Kerepeczky, Dékány, Rúzs-Molnár és Jernei voltak a szentesi gólszerzők. Szerencsi István "csapatfőnök" elmondása szerint ellentétes félidőt produkált a csapata, hiszen az első játékrészt 4-0-ra megnyerték, a másodikat viszont 2-1-re elvesztették, ami intő jel lehet az előttük álló mérkőzésekre.

A Szentesi Vasutas legközelebb október 20-án, hétfőn 19 óra 45 perckor a Pécs ellen lép pályára a városi sportcsarnokban.

H. V.


<<< Vissza