<<< Vissza

Női futsal: hibátlan start

2003. október 17.

 
Az NB I-es női futsal 2003-2004-es bajnoki idénye is megkezdődött. Az egri sportcsarnokban rendezett nyitófordulóban, az AL-KO Szentesi TE kispadján ülő új edző Széll István sikeresen mutatkozott be. Az idei pontvadászatban tizenhárom csapat nevezett. A résztvevő együtteseket három-háromcsapatos, illetve egy négycsapatos csoportban is annyi mérkőzést kell játszani, mint a háromcsapatosban. Ebből adódóan a 4. csoport, melyben az AL-KO Szentesi TE is szerepel (ez a négycsapatos) egy csapat mindig szabadnapos. Az egri megmérettetésen, a kiírásnak megfelelően Tatabánya szabadnapos volt.

A Heves megyei városban pályára lépő csapatok: AL-KO Szentesi TE, Skorpió SE Salgótarján, SHS Union Dobó Katica SE Eger. Eredmények: SHS Dobó Katica SE Eger-AL-KO Szentesi TE 1-7 (0-3) a mérkőzés elején, a szentesi hölgykoszorú játékán meglátszott, a négyórás autóbuszozás fáradalma. Az idő múlásával a Kurca-parti lányok egyre jobban belelendültek. Ez a gólokban is megmutatkozott és nagy fölénnyel hozták a kötelező győzelmet. Góllövők: Becsei Ibolya, Rosta Eszter, Papp Melinda (2-2), Kiss Etelka (1)

Eger-Salgótarján 3-4 (2-1), AL-KO Szentesi TE-Salgótarján 6-1 (3-0). A forduló záró mérkőzésén nagyszerűen muzsikáltak a szentesi hölgyek. Góllövők: Kiss Etelka (2), Rosta Eszter, Siha Melinda, Zentai Adrienn, Papp Melinda (1-1). A tabella állása, az első kör után. 1. AL-KO Szentesi TE 13-2, 6 pont, 2. Salgótarján 5-9, 3 pont, 4. Eger 4-11, 0 pont. Tatabánya szabadnapos volt.

Széll István az AL-KO Szentesi TE sikeresen bemutatkozó edzője így értékelt:

- A győzelemből is lehet tanulni. Van is olyan dolog amin még javítani kell. Teljesen más taktikát játszik a csapat mint évekkel ezelőtt. Ezt be kell gyakorolni, meg kell szokni a lányoknak. A második összecsapáson jól muzsikált a csapat. Az eredménnyel nagyon elégedett vagyok. Szerintem lesz ez még jobb is. A komolyabb ellenfeleket is sikerül majd két vállra fektetni. A legutóbbi beszélgetésünk óta sikerült három meghatározó játékost igazolnunk. Siha Melindát Szegedről, Becsei Ibolyát és Papp Melindát a megye első osztályú Kistelekből. Velük úgy érzem erősödött az együttes. A mostani mérkőzéseken góllövésből is kivették részüket. Remélem mindenki jobban fog dolgozni azért, hogy biztosítsa helyét az együttesben.

A mérkőzésen a szentesiek a következő összeállításban szerepeltek: Balászné-Kiss E., Körmöczi, Rosta, Becsei, cserék, Kiss Á., Milovanovics, Siha, Sebestyén, Zentai, Papp, Magyar M. (kapus)

A második forduló október 19-én, vasárnap délelőtt 10 órakor a sportcsarnokban lesz. Csapatok: AL-KO Szentesi TE, Salgótarján, Tatabányai Amazon SE. Eger szabadnapos lesz.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza