<<< Vissza

Egészség 23 órán át

2003. október 17.

 
Az idén is megrendezésre kerül október 22-23-án a már hagyományos 23 órás egészségnap. Ezzel kapcsolatosan tartott tájékoztatót Takács László a Városi Sportcsarnok igazgatója.

- Az idei esemény az előző évekhez képest egy kicsit bővített formában kerül megrendezésre - kezdte bevezetőjében majd így folytatta: - Több sportág iránt is érdeklődés mutatkozott, s igyekeztünk helyt adni ezeknek az igényeknek. A csarnokban 22-én, délután 5 órakor kezdődik a program és 23-án, délután 4 óráig tart. A választható sportágak, asztalitenisz, aerobik, kosárlabda, röplabda (mint bemutatkozó sportág) és tollaslabda.

Szabadtéri program: idén újra megrendezésre kerül a 23 órás tekerés, a korábban említett idő intervallumban. A rajt a csarnok elől indul, és a cél is ugyanott lesz. A résztvevők a város meghatározott területén róják a köröket. Az eseményre október 20-ig lehet nevezni, nevezési díj 600 forint. Ezért minden szereplő emblémázott póló kap, illetve a rendezvény ideje alatt, amikor itt tartózkodik és sportol, ingyenes büfészolgáltatásban részesül. A rendezvény nyitottságát az jelenti, hogy egy nevezési díjjal több sportágban kipróbálhatja magát minden szereplő.

Felhívnám az egészségnapon résztvevők figyelmét, hogy a sportcsarnok küzdőtere csak tiszta sportcipőben használható. A 23 órás tekerésnél a bukósisak és a villogó használata kötelező. A rendezők mint egy tíz csapatnyi (egy-egy főnek) biztosítanak védőfelszerelést, hiszen ezek váltáskor tovább adhatók. Az első és az utolsó kör rendőrségi felvezetéssel történik. Az úgynevezett felvezető körnél minél többen szálljanak kerékpárra. Egyrészt látványos, másrészt megismerkednek az útvonallal. A 23 óra alatt még a tekerés tart, a rendőrjárőr ráfigyel a kerékpárosokra.

Zárszavában a részvevők létszámával kapcsolatosan Takács László kijelentette: - Az elmúlt évekből kiindulva úgy gondolom, hogy 350-400 főre számíthatunk, mivel új sportág is van a programban, plusz még a 23 órás tekerés. A szabadtéri program az idő függvénye. Bízom a jó időben.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza