<<< Vissza

Gyilkosság és rablás

2003. október 17.

 

Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. Október 7-én a kor esti órákban egy 55 éves nő, szóváltás után, mellkason szúrt egy 48 éves férfit Fábiánsebestyénben, aki később belehalt sérüléseibe. A gyanúsított előzetes őrizetbe vétele mellett jelenleg is folyik a nyomozás.

Október harmadikai lapszámunkban már beszámoltunk T. A. bűncselekményeiről. T. két hétig tudta fékezni magát, ám most ismét hallatott magáról, ezúttal azonban úgy tűnik súlyosabb büntetésre is számíthat. Hétfőn történt, hogy egy hölgy feküdt nem messze a vasútállomástól az egyik padon, amikor T. odament hozzá és leköpte a nőt, majd később a WC-ből hozott bizonytalan eredetű folyadékkal le is öntötte.

Mint aki jól végezte dolgát, emberünk tovább sétált, és ezúttal egy padon ülő férfiba kötött bele, akit szóváltás után kétszer hasba rúgott. T. ezután a váróteremben nézett "ismerősök" után. Három fiatalembert talált ott, közülük kettőt magához "rendelt" és pénzt kért tőlük, ám hiába. A harmadik férfi is megkapta a maga kérdését T-től, miszerint látta-e az előbbi hasbarugósdit? A fenyegető kérdésre 150 forint volt a válasz, ezt azonban T. keveselte, mondván ez még nem elég a sörre. A srácok adtak még 50 forintot, aztán - miután T. a kezükbe nyomta flanel ingét - tovább álltak. A "vasúti rém" valószínűleg érezhette, hogy rossz üzletet csinált, ezért gyorsan a fiatalemberek nyomába eredt, visszakérte az inget, amit meg is kapott. Gondolhatnánk, ezzel véget is ért ez a szövevényes történet, ám csak ezután következett a csattanó. T. ugyanis fejbe rúgta előbb az egyik, majd a másik srácot, akik közül az egyiknek felrepedt a szeme, társa pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

T. sajátos ismerkedési délutánjai és 200 forintos biznisze még sokba, egészen pontosan, akár 8 évébe is kerülhet, a garázdaságnak és a rablásnak ugyanis ennyi is lehet a büntetési tétele. A rendőrség a gyanúsított őrizetbe vétele mellet folytatja a vizsgálatot. Külön érdekesség, hogy T. egyik verziója szerint őt kényszerítették, hogy fogadja el a 200 forintot, és ő csak védekezett "támadói" ellen.

Mintegy 10 fős, fiatalkorúakból álló társaságot vont eljárás alá a szentesi rendőrkapitányság, kábítószerrel való visszaélés miatt. A csapat tagjai alapvetően marihuanát fogyasztottak, ráadásul további elkövetők is a rendőrség látókörébe kerülhetnek.

Nagytőkéről érkezett a bejelentés, hogy két birkát loptak el az egyik gazdától. Később aztán kiderült, hogy a juhász adta el őket, a tulajnak pedig az mondta, hogy a kutya tépte szét a birkákat. A birkahúst - legalább is egy részét - a fagyasztóban találták meg a nyomozók.

A kerékpártolvajok gátlástalanul lopják a bringákat az iskolák udvaráról is. A Koszta J., a Klauzál utcai és a Zsoldos Tóth József utcai épületének udvarából tűntek el kerékpárok az elmúlt napokban. A kétkerekűek és a tolvajok után nagy erőkkel nyomoznak a rendőrök.

H. V.


<<< Vissza