<<< Vissza

Gondolatok

2003. október 17.

 
Az élet motorja a változás: minden és mindenki változik, amint az idő múlik. Az a jó a változásban, hogy mindig újat hoz, függetlenül attól, hogy te örülsz neki, vagy nem.

**********************************

A hatalmas uralkodik, a szegény pedig szolgál. A hatalmas a törvény fölé helyezi magát, mert így vagy úgy megteheti. A szegénynek a kötelezettség, a munka és a teherviselés marad. Lesz másként valaha is? Soha. Bölcs Salamon szerint "minden hiábavalóság". Vanitatum vanitas...

**********************************

Ordenáré a tévé műsora? Az, mert ordenáré a szerző, a szerkesztő, a szereplő, a vetítő és ordenáré a néző is, aki nem kapcsol át más csatornára.

**********************************

"Megbicsaklott a magyar turizmus". Így van? Így bizony, mert nincs már vendég, csak préda, akitől meg kell szerezni mindent, amit magával hozott. Magyaros vendégszeretet annak jár, akiét már élveztük: a rokonnak és a jó barátnak, rajtuk kívül még annak, akitől remélünk valamit. Bár ne lenne igazam!

**********************************

Tudod-e, mi a tautológia? Megmondom: szószaporítás, szófecsérlés. Hasonló értelmű szavak felesleges ismételgetése. Figyeld csak a tévéinterjúkat: "ha és amennyiben", "csak és kizárólag".

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza