<<< Vissza

Őszinte szívvel
Versek, dalok, festmények

2003. október 17.

 
Vidovics Ferenc: Békegalamb (II. díj)

Kiállítással egybekötött irodalmi esten mutatkozott be festményeivel Bodri Katalin és lánya, Török Katalin, valamint verseivel Dömsödi Teréz. Első versének címét viselte a könyvtárban rendezett zenés műsor címe is : Őszinte szívvel.

"Beszédes színekkel szőtt és a megfestett szavakból fonódott gondolatokkal" érkeztek az est alkotói a közönség elé, mint az a bevezetőből kiderült. Régről ismerik egymást, közös ismérvük, hogy mindhárman a "Mosolygósabb Régióért" egyesület tagjai, és szerették volna közösen a közönség elé vinni művészetüket. Dömsödi Teréz, az egyesület alapítója és a műsor létrehozója elsőként alkotótársait mutatta be.

Bodri Katalinról elmondta, hogy festészete későn, csak nyugdíjas éveiben bontakozott ki. Első szülött kislánya éledező alkotói ambíciói csalták felszínre a benne szunnyadó alkotásvágyat. Később olajfestményeivel kiállítások rendszeres résztvevője lett. 1996-ban a Hegedűs László Helyőrségi Klub Tehetségeink Tárlata című kiállításán 1. díjat nyert. Kislánya tehetségére ő figyelt fel. Török Katalin akkoriban Bácskai Mihály irodalmi színpadán játszott, ám idővel annyira beleszeretett a színekbe, hogy azóta is velük játszadozik. Anya és lánya egyaránt a természetből meríti témáit. Török Katalin tagja lett több képzőművészeti egyesületnek, a Kortárs Független Magyar Szalonnak pedig alapítója is.

Ha éppen nem ecset van a kezében, akkor is megtalálja a módját, hogy alkosson. - Ebben találkoztunk mi igazán össze - mondta Dömsödi Teréz, akiről szintén az alkotói sokoldalúsága derült ki Török Katalin jellemzéséből. Művészi ambíciói életében, mint időről-időre felbukkanó kihívások jelentkeznek, ezek között elsőként a versírás. 1981-ben született első költeményének az Őszinte szívvel címet adta. Most megtudhattuk, hogy énekléssel öt éve foglalkozik. Művészi produkcióiból tevődött össze a műsor. Heves patriotizmusa megjelenik a verseiben, ezekből válogatott erre az alkalomra, melyeket felváltva olvasott fel Török Katalin, Lakatos Brigitta és maga a szerző. Alkotótársaival a rájuk legjellemzőbb műveket mutatták be így együtt. Énekelt is Dömsödi Teréz, méghozzá a Nem szoktam, nem szoktam kezdetű népdalt megtoldva két versszakkal, melyből egyébként balladát is tervez. A Golden City internetes honlap pályázatán első díjat nyert versével zárult a műsor.

Mivel az egyesület fiatal tehetségek elindulását is egyengeti, a műsorban Boros Bence gitáron játszott, valamint a fiatal énekesekből álló Mosoly-csoport is dalra fakadt.

D. J.


<<< Vissza