<<< Vissza

Gyorsan jött a segítség
Szobakerékpár a gyógyuláshoz

2003. október 10.

 
Egy gyors felajánlásnak köszönhetően a Máltai Szeretetszolgálat szentesi csoportja szobakerékpárral ajándékozott meg egy régóta beteg kislányt. A tizenöt éves Négyesi Anett gyógyulásában sokat segíthet a készülék.

Anett hét éves korában a játszótéren lett rosszul.Az anyagcsere-betegség az első évben járt a legkellemetlenebb tünetekkel : fej-és kézrázás, hányinger is kínozta a kislányt. Még most is negyedévente jár a budapesti Heim Pál Kórházba. Egy évet ki is hagyott az iskolában, most jár nyolcadik osztályba a Rigó Alajos Általános Iskolában, ahol egyébként négyes-ötös tanuló. Mostanra sokat javult az állapota. Fürdeni már próbál egyedül, mondta Vecseri Jánosné, a nagymama. Azért mindig elkíséri az iskolába unokáját, mert kissé még bizonytalan a kislány járása. Hasfaltágulása miatt gyógytornászhoz jár, ott a szobakerékpár használatát is javasolták a gyógyulás érdekében. Ennek több tízezer forintos árát azonban a család nem tudta előteremteni.

A Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja sietett a segítségükre. Farkasné Márton Katalin, a csoport vezetője elmondta, hirdetésükre - melyet ingyen tehettek közzé a Szuperinfóban - olyan gyorsan érkezett felajánlás, ami még őt is nagyon meglepte.

Pár nappal később, Anett szokásos iskola utáni kedvteléseinek, a tévézésnek és a naplóírásnak hódolt, amikor megérkezett Nagygörgős utcai lakásukba a csoport a kerékpárral. Bár elárulta, szereti a meglepetéseket, mégis megilletődötten, de csillogó szemmel méregette a készüléket kilenc éves húgával, Nikivel. Farkasné megköszönte a felajánló Tordai Katalin önzetlenségét és gyorsaságát. Ahogy szombat délelőtt meglátta a hirdetést, első gondolata az volt, hogy odaajándékozza pár éves Kettler szobakerékpárját a kislánynak, emlékezett vissza Katalin. Úgy gondolta, Anettnek sokkal nagyobb szüksége van rá.

A nagymama bízik abban, hogy egyszer megtaníthatja biciklizni unokáját. Igazi kerékpáron is.

Darók József


<<< Vissza