<<< Vissza

Baleset a diszóvágáson

2003. október 10.

 
Szeptemberben három alkalommal került a figyelem középpontjába a Somogyi utca - Daru utca sarkán elhelyezett fakereszt. Először akkor, amikor ott elhelyezték, később amikor gyalázkodó feliratot tűztek ki rá, majd legvégül, amikor összetörték és fejjel lefelé a földbe szúrták. A rendőrség az utóbbi két esetben vizsgálatot folytatott az elkövetők ellen és nyomozásuk eredményesnek bizonyult. A szidalmazó feliratot 9-11 éves gyermekkorúak helyezték el a kereszten, míg a rongálás egy, szintén fiatalokból álló, kilenc fős csapat tagjainak nevéhez fűződik.

Az elkövetők sem politikai, sem valamilyen szélsőséges csoportosuláshoz nem tartoznak, szórakozásból tették, amit tettek.

Disznóvágáson történt súlyos baleset Nagymágocson az elmúlt hétvégén. A család tízhónapos tagja egy baby-kompban tartózkodott, amikor egy forró vízzel teli vödör közelébe ért, amit aztán magára borított. A gyermeket mentőhelikopter szállította a szegedi gyermekklinikára. A rendőrség az édesanya ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított eljárást.

Büntetőeljárás indult ismeretlen elkövetők ellen, akik graffiti mintákat rajzoltak a francia pékség falára. A "festők" 70 ezer forintos kárértékben "dolgoztak".

Október 1-jén 11 óra 5 perckor Derekegyház és Nagymágocs között történt súlyos közlekedési baleset a 4405-ös jelzésű úton. A fenti időpontban egy Rába nyergesvontató és egy utána kapcsolt pótkocsi haladt Nagymágocs felé, amikor egy balra ívelő, be nem látható kanyarban egy vele azonos irányba tartó kerékpáros előzésébe kezdett.

Ebben a pillanatban érkezett vele szemből, szabályosan egy Ford Focus, ezért a Rába sofőrje járművét visszakormányozta jobbra, ám az a jobb útpadkára szaladt, majd miután a sofőr elvesztette uralmát a nyergesvontató felett és újra balra rántotta a kormányt felborult, az úton keresztbe fordult. A Ford a keresztben lévő vontatóba ütközött, az autó sofőrje nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, az egyik utas súlyos, életveszélyes, a másik két utas könnyű sérüléseket szenvedett. A személyautóban utazók közül senkinek nem volt bekapcsolva a biztonsági öve, pedig talán kisebb sérülésekkel megúszhatták volna a balesetet.

H. V.


<<< Vissza