<<< Vissza

Mana: a fesztiválok éve

2003. október 10.

 
A két éve alakult, eddig két demó-lemezt készített, jelenleg négy tagot számláló szentesi Mana nevű zenekar (Szaszkó Zsolt - basszusgitár, Gyarmati Ferenc - gitár, Szabics Péter - ének, Kovácsházi Attila - dob) sikeres időszakot tudhat maga mögött. Januárban, a szarvasi Zebra Klubban megrendezett országos rockzenei tehetségkutató versenyen a közönség szavazatai segítségével a döntőbe jutottak.

Az ott nyújtott teljesítményükkel pedig a "szokásos" díjon: a legjelentősebb nyári, vidéki fesztiválokon való fellépési lehetőségen kívül igen értékes különdíjat is nyertek. Videoklipet készíthetnek! A személyi- és stílusváltás miatt egyelőre nem élt a lehetőséggel a metalcore-csapat. Próbahelyükön kerestem fel őket, ahol a fiúk az idei élményekről és a közeljövő terveiről meséltek.

Szaszkó Zsolt: - A szarvasi tehetségkutató verseny elsősorban ugródeszka volt a számunkra, de tanultunk is belőle, sokat...

Kovácsházi Attila: - bizalomról, emberekről, és arról, hogy mihez hogyan kell viszonyulni. Ezen a rendezvényen szinte mindenki toleráns volt velünk, és a szervezéssel is meg voltunk elégedve. Arra pedig még büszkék is lehetünk, hogy a miénk volt a legerősebb színpadi munka a döntőben. A múlt hét végén egyébként visszahívtak bennünket a Zebra Klubba, mégpedig a Blind Myself elé!
Az első nyári fesztiválunkon, Mezőtúron a Replika előtt léptünk fel, ahol az egyik Replika-tag, Csató Peti lelkesített minket úgy a színpadra való felmenetelkor, mint lejövetben. Ez igen jó élmény volt! Az is, hogy több száz ember látott-hallott minket.

Szaszkó Zsolt: - Szép szám ahhoz képest, hogy a Kispál és a Borzzal játszottunk azonos időpontban.

Kovácsházi Attila: - A koncertünk után természetesen megnéztük a metál-isteneknek számító Sepulturát! Szóval, jól éreztük magunkat, a szervezők is rendesek voltak, csupán a hangzással volt problémánk.
A mezőtúri után következő Kunszentmártoni Rockfesztivál is jól sikerült. Látszódott az embereken, hogy érdekli őket, amit csinálunk. Sokan voltak ránk kíváncsiak!

Tokajhegyalján látványosnak volt nevezhető az emberek érdeklődése. Az előttünk fellépett zenekarnál ugyanis teljesen üres volt a sátor! Amikor mi kezdtünk el játszani, folyamatosan jöttek be az emberek, és eljutottunk a közönség létszámát illetően addig, mint Mezőtúron! A buli után ott is szert tettünk értékes kapcsolatokra.

Szaszkó Zsolt: - Az augusztusban lezajlott mindszenti fesztivál pedig a szervezés szempontjából volt zseniális. Kaptunk enni-inni, ami máshol szokatlan fogadtatás. Ott voltak a legjobb kontroll-ládák, bár azt mondják, kifelé nem szólt olyan jól. Végső soron az volt csak a gond, hogy mi nyitottuk meg a fesztivált, és még világosban játszottunk.
A közeljövőben, november 7-én egy koncertet szervezünk, amelynek a nettó bevételét a kórház gyermekosztálya javára szeretnénk felajánlani. Illetve, vásárolnánk belőle valamit, ami a beteg gyerekek gyógyulását elősegíti, a bentlétüket komfortosabbá teszi. Nagyon fontos, hogy megmutassuk...

Kovácsházi Attila: - ...hogy a "szörnyek" is képesek segíteni! Minket az emberek többsége úgy kezel, hogy "jönnek a buta metálok", pedig szerintem nagyon intelligens a zene, amit csinálunk! Ezzel a megmozdulással rombolni szeretnénk a velünk szemben támasztott előítéletet is! A fellépést valamennyi zenekar gázsi nélkül vállalja! Az Iron Maidnem lesz az est fénypontja, "brutál melál" kategóriában pedig a Blind Myself. A szentesi Gholgoth előtt mi fogunk játszani, mégpedig jórészt az új számainkat. Előttünk pedig az a Nazmith lép színpadra, akikkel a szarvasi versenyen ismerkedtünk meg. A szervezésben az Erotikus Görények tagjai is sokat segítettek, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.

Olasz Sándor


<<< Vissza