<<< Vissza

Rákóczi évforduló
Vetélkedő és vándorkiállítás

2003. október 10.

 
Képünkön: A győztes csapat (SZÉ fotó)

A Rákóczi szabadságharc 300 évfordulóján több rendezvényen emlékeznek meg a fejedelemről. Szeptember 29-én a Szentes Városért Civil Fórum kezdeményezésére, a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár részvételével és támogatásával emléktáblát avattak a fejedelem tiszteletére. Az emléktáblát, mint arról már lapunkban is beszámoltunk, a Rákóczi Ferenc utcában helyezték el.

Az ünnepségsorozat második része a helyi dandár által szervezett vetélkedő volt, amely természetesen a Rákóczi-szabadságharcról szólt. A Hegedűs László Helyőrségi Klubban rendezett eseményen hat csapat vetélkedett.

- A csapatok felkészülése példamutató, tükrözte azt a célt, amit a rendezők maguk elé tűztek. Ami pedig nem más, mint hogy a szabadságharc évfordulóján méltóképpen megemlékezzenek azokról a hősökről, akik akkori harcukkal kivívták Európa elismerését.

A vetélkedő lehetőséget adott arra, hogy a honvédség tagjai, valamint az általános és középiskolások foglalkozzanak a szabadságharccal és megismerkedjenek azokkal az értékekkel, amelyek eredményeként II. Rákóczi Ferenc személyisége, rátermettsége, életútja példaként állhat előttünk. Nagyon megköszönöm Berkecz Pálnak, a Horváth Mihály Gimnázium tanárának munkáját, aki nagyon gondosan és alaposan előkészítette a versenyt, nagyon jó kérdéseket állított össze, s ami nagyon lényeges, jó hangulatban vezette le a vetélkedőt - tájékoztatta lapunkat Hojcsi Pál, aki a rendezvényen dr. Balázs György főiskolai tanár mellett a zsűri tisztét látta el.

A vetélkedő helyezettjei:
1. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár csapata (Kapás Tamás szerződéses szakaszvezető, Mérai József szerződéses szakaszvezető, Gyóni András honvéd),
2. Kossuth Lajos Általános Iskola (Csongrád),
3. Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola,
4. Piroskavárosi Általános Iskola (Csongrád),
5. Horváth Mihály Gimnázium,
6. Bercsényi Miklós Gépesített Lövészdandár (Hódmezővásárhely).


<<< Vissza