<<< Vissza

Ötvenedik

2003. október 10.

 
Képünkön: Miklós János és felesége Dudog Etelka
(Fotó: Vidovics Ferenc)

Két szentesi házaspár is megerősítette ötven évvel ezelőtt tett házassági fogadalmát az anyakönyvvezető előtt a napokban. Miklós János és Dudog Etelka, valamint Czuczi Imre és Nagy Franciska újra örök hűséget esküdtek egymásnak. A ceremónián elhangzott, ötven évet együtt, házastársként, békességben megélni nagyon nagy idő. A házasságkötéskor lelkükben érezték: egyszeri alkalom.

Ennek az egynek kell tökéletesnek, boldognak lenni. A munka és a család szeretete betöltötte életüket, ez tette boldoggá őket. A házassági évforduló azért is különleges volt számukra, mert erre az alkalomra már elkísérték őket az ötven év alatt született gyermekek és azok gyermekei is. Szirbik Imre polgármester is gratulált az ünnepelteknek, és a város nevében ajándékot adott át.

Miklós János húsz, Dudog Etelka tizenhat éves volt, amikor 1953. szeptember 26-án, Nagytőkén egybekeltek. Elmondták, kicsi koruk óta ismerik egymást, szomszédok voltak. A gyerekkori közös játszadozásból idővel szerelem lett, s úgy gondolták, összekötik életüket. Miklós János a Postáról ment nyugdíjba, felesége a háztartással foglalkozott, és édesanyját gondozta. Egyetlen lányuk, Etelka és unokáik, Sándor és Gábor köszöntötték őket először.

Képünkön:Czuczi Imre és Nagy Franciska
(Fotó: Vidovics Ferenc)

Czuczi Imre és Nagy Franciska tizenkilenc, illetve huszonegy éves korukban házasodtak össze, 1953. október 3-án. Munkahelyükön, a téglagyárban ismerték meg egymást. A férj kíváncsi volt, vajon felesége harmadszorra is ki meri-e mondani neki az igent. Ugyanis már a 25. évfordulón is anyakönyvvezető elé vezette nejét. Most elkísérte őket lányuk, Franciska, két unokájuk, János és Tamás, valamint a kis dédunoka, Dzsenifer.

D. J.


<<< Vissza