<<< Vissza

A Bertók SC is elkezdte

2003. október 3.

 
Az OB I/B-ben szereplő Bertók SC vízilabdacsapata is megkezdte a 2003-2004-es bajnoki idényt. Pásztor Antallal a csapat edzőjével visszatekintettünk az előző idényre, majd az új versenyévad terveiről beszélgettünk.

Nagyon rosszul indult az előző idény - kezdte bevezetőjében, majd így folytatta: - Ebben közre játszott a sorsolás szeszélye is. Hiszen erős ellenfelekkel kezdtünk, utána sorozatban jöttek a győzelmek. Minden jó, ha a vége jó, tartja a mondás, hiszen záráskor a vidék legjobbja lett az együttes. Úgy gondolom, hogy ez a cím a második vonalban sem elhanyagolható.

- Ez volt a múlt, s a jelen?

- Augusztus első hétfőjén kezdtük a felkészülést az idei pontgyűjtésre. Felkészülési mérkőzéseket nem nagyon tudtunk játszani. Lehet, hogy ennek hiányát meg fogja érezni a csapat.

- Változások?

- A játékos keretben annyi változás történt, hogy újra megkapjuk a kettős igazolást a Legrand Szentesi VK-től. Visszajött Kecskemétről Matajsz Gábor. Egy francia II osztályú csapatot válaszott Hycz Zoltán. Kajtár Róbert valószínű, hogy befejezi. Szabó Róbertnek is nehézségekbe ütközik a csapat segítése, ő villamosmérnöknek tanul Budapesten. A bajnokságot ismét módosították. A tizennyolc csapatot, kék és piros csoportba osztották kilenc-kilenc csapattal. Mi a kék csoportba szerepelünk.

- Ez a módosítás jelent valami könnyítést az együttesek számára?

- A kék csoport igazából a Tiszántúlt jelenti. Annyi könnyítést jelenthet, hogy kevesebbet kell utazni.

- Tervek?

- Rájátszás lesz a bajnokság végén. A két csoport 1-3. helyezettje alkotja a rájátszásban résztvevők számát. Ha sikerülne a hatos rájátszásba kerülni ez már sikernek könyvelhető el.

- Anyagi helyzet?

- Támogatónk továbbra is a névadó szponzorunk Bertók Gyula, illetve a városi önkormányzat.

Túl van az együttes, az első megmérettetésen. Hazai pályán 11-4 arányban győzött a BVSC II ellen.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza