<<< Vissza

Sporthírek röviden

2003. október 3.

 
Asztalitenisz NB III

A Szentesi Kinizsi asztalitenisz csapatához hasonlóan, városunk másik NB III-as asztalitenisz együttese, a Zöldág SE Szentes is túl van három fordulón. Míg a Kinizsi három meccsből három pontot szerzett, a Zöldág SE viszont egyet sem.

Eredmények:
Zöldág SE Szentes-Lakitelek 8-10, pontszerzők: Takács Ajtony, Simon Viktor 3-3, Takács László 2
Gyula-Zöldág SE Szentes 14-4, pontszerzők: Simon Viktor 3, Takács László 1

Zöldág SE Szentes-Kiskunfélegyháza II 5-13, pontszerzők: Takács A., Takács L, Simon V., Barta L. 1-1-1, Takács A.-Simon páros 1

D. V. Z.



Messze még a vége

A sorsolás elkészültekor nem volt kegyes Fortuna a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabda-csapatához. A 2003-2004-es idény nyitómérkőzésén, a Szentesi alakulat, a világbajnokokat, olimpiai bajnokokat felvonultató Vasas-Plaket ellen szállt vízbe a fővárosban.

Újházi, Szebeni 1, Lavrisinyec, Somogyi B., Kemenckij 1, Szénászki 1, Kiss I, csere: Szabó T., Pellei, Zentai, Juhász E., Gál (kapus), edző: Komlósi János összeállításban az esélytelenek nyugalmával úsztak a labdáért. Az ütközet már az első negyedben eldőlt. A kapott fél tucat gól után meglepő, hogy volt tartása a Kurca-parti gárdának. Nem is akármilyen! A második hét percet a szentesiek nyerték 2-1 arányban. Továbbiakban is jól játszott a Legrand-Szentesi VK, bár az utolsó két negyedet 3-0, 3-1 arányban a Vasas nyerte, s így lett a végeredmény 13-3 (6-0, 1-2, 3-0, 3-1) a piros-kékek javára. A három felvonáson át mutatott produkció - Szentessel azonos szintű csapatok ellen - győzelmet jelenthet.

D. V. Z.



Megvan az első pont

A bajnokság második fordulójában a Szentesi Kinizsi NB II-es férfi csapata Kondoros együttesét fogadta.
A kétszáz néző előtt lejátszott mérkőzésen a hazaiak a következő összeállításban léptek pályára: Kajtár-Lovász, Nagy I., Varsandár, Dömsödi, Szaszkó, Bakó, csere: Kajla, Pólya, Házverő, Kristó, edző: Gedai Antal, Szécsi László
Még nem egészen összeszokottan, több védekezési hibával, de lelkesen játszottak a hazaiak. Különösen Nagy, Lovász és a kapus Kajtár teljesítménye emelhető ki. Nagy szerepük volt a 25-25-ös eredmény kialakításában, s ezáltal megszületett a Kinizsi első pontja az NB II-es bajnokságban.

D. V. Z.



Teke

Az NB III-as bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesületétől kaptuk az alábbi eredményeket. A csapat szeptember 13-án helyi riválisukat, a Szentesi VTE gárdáját fogadta. A Szentesi TE összesen 2.344, míg a Szentesi VTE 2.497 fát ütött. A plusz 153 fáért járó 2 ponttal a VTE csapata 6-2-re győzött.

Szeptember 20-án a Gold Boys 2003. csapata ellen játszottak a TE tekézői. Az ellenfél összesen 2498 fát ütött (4 egyéni pontot szerzett), míg a szentesiek összesen 2428 fát ütöttek (2 egyéni pont). A plusz 70 fáért járó 2 ponttal a Gold Boys 2003. csapata 6-2-re győzött. A SZTE pontszerzői: Molnár Péter 434 fa, Garai Tibor 429 fa.

Szeptember 27-én a kunfehértói KÖSZOLG SC II csapatát fogadta a TE. A Szentes összesen 2.436 fát ütött - 5 egyéni pontot szerzett -, míg a KÖSZOLG SC II összesen 2.287 fát ütött - 1 egyéni pontot szerzett. A plusz 149 fáért járó 2 ponttal a Szentesi TE csapata 7-1-re győzött. A SZTE pontszerzői: Molnár Péter 420 fa, Dömsödi Ferenc 414 fa, Farkas László 407 fa, Varga Imre 401 fa, Szabó László 401 fát ütött. A TE október 4-én 9 órakor Kecskeméten a Kecskemét KÖBÁL csapatával mérkőzik.



Sporttörténelmi győzelem

A rögbi NB I harmadik fordulójában, a Szentesi VSC 91-esek csapata a Bp-i Exiles együttesét fogadta.
Mintegy 150 néző előtt lejátszott összecsapáson a 91-esek a következő összeállításban léptek pályára: Peleskey, Mácsai Cs., Mácsai G., Baranyi (6), Petri, Szilágyi, Forgó, Törőcsik, Szabó Á., Dobos (5), Fekete (15), Timár Zs., Csanki (5), Kiss, Kocsis, csere: Kérdő, Bélteki, edző: Törőcsik Sándor.

A hazaiak 19-7-re is vezettek, a fővárosi gárda innen állt fel s egyenlített. Ezután a Törőcsik vezette alakulat összekapta magát. A Kurca-partiak jó védekezésből szerzett labdával, s abból indított támadásokkal végül 31-19 (12-7) arányban győztek, és ezzel sporttörténelmet írtak.

D. V. Z.




Teremfoci

Domaszékre látogatott és 6-2-es győzelemmel tért haza az NB II-es Szentesi Vasutas teremlabdarúgó csapata. A vasutasoknál Szarvas kétszer, Kerepeczky, Ruzsinszky, Varga Zs. és Szűcs Dániel egy-egy alkalommal volt eredményes. A Szentes pontveszteség nélkül továbbra is a tabella élén áll.

H. V.


<<< Vissza