<<< Vissza

Fontos győzelem a nyitányon

2003. október 3.

 
A női vízilabda-bajnokság nyitófordulójában a Hungerit-Szentesi VK csapata roppant fontos győzelemmel rajtolt a BVSC otthonában szeptember 20-án. Pengő László vezetőedző tanítványai 7-5-re nyertek a fővárosban, az egyik nagy vetélytárs ellenében. A mester szerint elkerülhető gólokat kaptak a találkozó elején, ezzel egy ideig szoros volt a derbi, azonban a harmadik negyedtől már biztossá vált a győzelem. 7-4 után további lehetőségek maradtak kihasználatlanul, a bajnoki pontok azonban nem forogtak veszélyben.

A játékosok közül Makra és Szremkó 2-2, Molnár, Tóth és Hőnig 1-1 góllal vette ki a részét a győzelemből. A vezetőedző úgy látja, hogy néhány mérkőzésnek még el kell telnie, hogy a régebbi szentesi játékosok és a most érkezők ténylegesen megszokják egymást a medencében, összeérjen a csapat. Az azonban már most látszik, hogy az új "jövevényekkel" nem csinált rossz vásárt a klub.

Az elmúlt hétvégén a hazai közönség előtt is bemutatkoztak a szentesi lányok. A csapat a szegedi H2O Póló hölgykoszorúján lépett át játszi könnyedséggel, 27-3-as győzelemmel. A Hungerit legeredményesebb játékosa Szremkó volt, aki egymaga 8 gólt "vágott" a találkozón. Pengő László a mérkőzés után elmondta, hogy bármilyen felállásban játszottak, gólerős játékot produkált a gárda, amelyben az utánpótláskorú játékosok is lehetőséget kaptak a tapasztalatszerzésre.

A Hungerit-Szentesi VK legközelebb szombaton Egerben vendégszerepel a rutinosabb hevesi csapat ellen.

H. V.


<<< Vissza